Bagage

Som själar har vi en gång fötts, bekymmerslösa och oskuldsfulla, men samtidigt fullständigt omedvetna om oss själva och vår omvärld. Det skulle inte vara helt rättvisande att kalla det ursprunglig energitillståndet för balanserat, eftersom det inte handlade om en medveten balans, men energin var fri från negativitet. Man skulle kunna tycka att det låter som en härlig plats att befinna sig på, utan bekymmer och till synes utan ansvar. Men samtidigt handlar det om en väldigt bräcklig jämvikt, som att balansera på en lina. Så länge inget oförutsett händer är situationen under kontroll, men så fort det kommer en vindby eller liknande, riskerar man att tappa balansen.

Och det fysiska livet är inte statiskt. Det är i ständig förändring, och kommer att visa upp många ansikten. En existens kommer alltid innehålla både med- och motgångar, och massor av nyanser mellan svart och vitt. Och det är inte lätt, att som omedveten, hantera de första motgångarna. Man vet inte vad det handlar om, och inte varför det sker. Man känner inte igen, och förstår inte, de negativa känslorna och tankarna som vaknar till liv. Som ifrågasätter och kritiserar. Vet man inte bättre, är det lätt att tro på dem. Och rätt som det är har man hamnat i en negativ, tanke- och känslomässig,  spiral. Eftersom tvivlen och de negativa känslorna som skapas när man tror på tankarna, föder ny negativitet och nya motgångar.

Den här processen går i själva verket inte så fort som det verkar när jag skriver om den, utan kan säkert ta många livstider. Men när negativiteten väl är etablerad är den svår att bli av med, och genom alla tider har de flesta människor burit på mer, eller mindre, bagage. Bagage, som är en känslomässig negativitet som man fyllt upp sin energi, och sin varelse, med. Negativiteten är mentalt och fysiskt tung att bära, och kommer manifesteras i motgångar och otur. För att den, genom att den naturligt får så mycket omedvetet fokus, från personen i fråga, har en enorm skaparkraft.

Bagage är något som både kan lagras i en persons själ, och fysiskt, i den kropp man har. Det fysiska bagaget, negativitet och obalans, är också något som man, genom arv, kan föra vidare till sina barn, barnbarn osv. Förutom att miljön spelar roll. Att växa upp, och uppfostras, in i ett samhälle som är uppbyggt på en negativ bild av verkligheten, av människor som själva är obalanserade, kan i princip bara leda till ett resultat. Att man fortsätter föda negativiteten.

Möjligen låter det här som ett stort problem, och det är det, men bara under en, för mänskligheten och för varje individuell själ, relativt kort tid. Och fenomenet är naturligt. Det är en del i en mognadsprocess. Som ett barn går igenom en trotsålder, och massor av andra faser, på sin väg mot vuxenlivet. Och tittar man på hela en persons liv, känns trotsåldern som en obetydlig parantes i sammanhanget. Den fyller en funktion, men den stör inte helheten.

Anledningen att man måste gå igenom en obalanserad och negativ fas i sin existens, är för att det är ett led i att hitta sin egen medvetenhet. Och för att man ska känna igen, och förstå vikten av, medveten balans. Att böra på ett tungt bagage, kan vara otroligt jobbigt, men efteråt kommer det att ha varit en ovärderlig upplevelse att ha med sig. Lite grann som att göra militärtjänst. Väl där är det otroligt jobbigt, och man skulle göra vad som helst för att slippa, men efteråt kommer man mest ihåg de roliga minnena. Samtidigt som man uppskattar sin mest grundläggande frihet, för att man vet hur det känns att inte ha den, och tvingas lyda någon annans order. Att ha gått igenom en fas av obalans bygger karaktär och djup hos en person. Det utvecklar ödmjukhet, tacksamhet, uppskattning och lugn.

Hur mycket bagage man behöver bära på, och hur länge, varierar från individ till individ. Det räcker med att man har förstått, och att poängen har nått fram, men för en del tar det väldigt lång tid. För andra går det fort. Det är inte svårt att se tillbaka några hundra år i historien, och förstå att livet inte var speciellt lätt då. Det var tufft, och det var det för att människorna och samhället omedvetet gjorde det tufft. Det finns inget som säger att det var tvunget att vara så, det var ett individuellt, och kollektivt, val. För att man inte visste bättre kan man hävda, men det var fortfarande ett val, och konsekvenserna var man själv ansvariga för. Även om man inte var medveten om det.

Sen dess har mycket blivit bättre, men bagaget och negativiteten hos människorna finns kvar, men i lite annan form. Det är bara att titta på kvällstidningarnas löpsedlar, tv:s dokusåpor, eller vad som helst. Samtidigt lever vi i spännande tider, för just nu håller vi, som mänsklighet, på att förbereda oss för att ta det stora steget från obalans till balans. Och det kan bara tas om man släpper sitt bagage. Det är ett kollektiv steg vi kommer att ta som invånare på den här planeten, men steget kommer inte tas i ett stort kliv, utan i många små steg. För det är individerna som skapar helheten, och det är individerna som kommer att ta steget.

Ett steg för en balanserad tillvaro och harmonisk samexistens. Ett kliv in i en helt ny och behagligare energimässig vibration, som kommer skapa förutsättningar för en lyckligare och mer inspirerande framtid. En bättre värld, som vi har möjlighet att bygga tillsammans. All förändring kommer inifrån, och det börjar med ett val.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s