Brainwave Entrainment

I de flesta av mina tidigare poster har jag påpekat vikten av balans. Man kan ha massor av drömmar, önskningar och planer om aktiviteter och vägval i livet. Men för att ha en bra grund att utgå ifrån och ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att uppnå det resultat man eftersträvar, är det rimligt att prioritera att ta sig igenom processen för att hitta sin inre balans. Och att det är det första man gör, innan man aktivt börjar ge sig in på andra vägar.

Men av egen erfarenhet vet jag att det inte är lätt. Tar man inte tag i det själv kommer man förr eller senare hamna i en situation där man till sist i praktiken inte har något val längre. Men ju längre man väntar, desto tuffare blir resan. Och ju längre man väntar, desto större är risken att man, under tiden, kräver ner sig djupare och djupare i negativitet. För egen del hade jag ett mycket tufft utgångsläge, när jag, för 13 månader sedan, på allvar började min egen resa för att släppa allt bagage som jag själv bar med mig. Det är också i början, de första månaderna, som det är jobbigast, när man har svårt att se en ljusning över huvudtaget.

Det går inte att komma ifrån att processen kommer ta tid, och det går inte att komma ifrån att man kommer få göra jobbet själv. Ingen annan kan, eller kommer, göra det åt dig. Nyckeln är att hitta det tillåtande och opersonliga förhållningssättet till sina tankar och känslor, och där finns det inga genvägar, men det finns ett amerikanskt företag, Brain Evolution System, som har utvecklat ljudfiler, som kan fungera lite som en katalysator och skynda på processen. Det är upp till dig om det känns som någonting du är nyfiken på att testa, men jag tänkte i alla fall berätta om mina tankar och erfarenheter av tekniken.

Tekniken består av ljud med olika frekvenser, som är sammansatta för att stimulera olika typer av mer positiva tankemönster. Varje ljudfil är 30 minuter lång, och man lyssnar på den via hörlurar, där höger och vänster öra får lite olika signaler, varpå hjärnan automatiskt försöker fylla i skillnaden. På det sättet blir den tränad och stimulerad att använda och fungera på balanserade och positiva frekvenser. Principen är tänkt att, i steg för steg, assistera i att hitta ett mentalt avslappnat och tillåtande tillstånd, lyfta fram omedvetna obalanser, släppa bagage och slutligen hitta tillbaka till ett aktivt liv, utifrån balans och harmoni.

Programmet består av sex ljudfiler, som man lyssnar på under en månad per fil, en gång om dagen. Var sjunde dag låter man huvudet och kroppen vila, och ger utrymme för reflektion och återhämtning. Filerna har olika karaktär och olika syfte. Jag tänkte inte gå djupare i detalj än så nu, men jag vill definitivt nämna det här som ett tänkbart komplement till meditation och avslappning på egen hand. Originalfilerna är inte gratis, men å andra sidan går de också att hitta på andra sidor på nätet. Väljer man det spåret är det dock viktigt att man undviker de komprimerade versionerna, då man inte kan garantera effekten av dem.

Jag testade det här sexmånaders-programmet relativt tidigt i min egen process, och är av uppfattningen att det har varit till hjälp för mig. Det tog mig inte ända fram, men det ökade min medvetenhet, tränade hjärnan att använda positivare frekvenser och fick mig att släppa lite av mitt bagage. Men framför allt känner jag att det gav mig en bra grund att stå på för att verkligen, på ett effektivt sätt, komma igång med min egen process på allvar. Jag rekommenderar Brain Evolution Systems program, speciellt för att komma igång och få regelbundenhet och rutin på sitt arbete.

Ljudfilerna kommer inte göra jobbet åt dig, men kanske gör de att jobbet går fortare, och det kan definitivt kännas som en stor vinst i sig.

Annons

2 tankar om “Brainwave Entrainment

  1. Idag gick jag vidare till den andra ljudfilen. Jag har övat en månad med den första och det har gett resultat. Avspänningen ikväll blev väldigt effektiv. Nu har jag precis vaknat till och börja kunna röra på fingrar och tår igen. Dags för kvällste och nyheter och de vanliga världsliga sakerna igen.

    • Härligt att höra! I den andra ljudfilen arbetar man med frekvenser som ligger på en nivå som inte är fullt lika behaglig, samtidigt som de mer avslappnande frekvenserna från första ljudfilen ligger i bakgrunden. Om man bär på stress, ångest, rädsla eller annan negativitet är det sannolikt att den börjar göra sig påmind nu.

      Det kan kännas jobbigt till en början, men en förutsättning för balans är att all obalanserad energi kommer upp till ytan. Det är först när man är medveten om negativiteten, och den kommit fram i ljuset, som man kan släppa den. Och man gör det genom att låta den komma fram, utan att ta tankarna och känslorna personligt. Bristen på uppmärksamhet och fokus göra att de snabbt tappar i styrka för att till slut försvinna helt.

      Och när man väl släppt något kommer det inte tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s