Intuition

Ett av dina absolut bästa hjälpmedel för att hitta rätt väg genom livet är din intuition. Den väg som är rätt för dig, är antagligen en väg som kommer att skänka dig de erfarenheter, upplevelser och insikter som du innerst inne mest önskar dig och behöver. Intuition är ett fantastiskt verktyg och avancerat instrument, med hög precision. Intuition kan sägas vara en svårbeskrivbar känsla av vad som är rätt och fel, för varje enskild individ, och den kommer inifrån.

Samtidigt går den universella lagen om attraktion, på sätt och vis, före intuitionen, vilket innebär att om man bär på obalans kommer intuitionen att leda in en människa på vägar som kommer generera mer obalans. Medan en balanserad persons intuition kommer leda personen till mer balanserade upplevelser. För båda personerna kommer deras val kännas precis lika rätt och lika självklart, även om det kommer leda in dem på helt olika vägar. Det intressant är dock att i slutänden, och i ett längre perspektiv, kommer båda två att få precis vad de vill ha allra mest, även om den ena vägen kommer vara längre och jobbigare. Lite förenklat kan man säga att en balanserad person kommer få vad den vill ha, medan en obalanserad person kommer få upplevelserna som kan väcka medvetenhet och leda dem in på vägen till balans. Därifrån kan de sen få vad de vill ha. Så resultatet blir samma, även om vägarna ser olika ut, och för båda personerna kommer deras intuition till slut ha lett dem rätt.

Det är svårt att beskriva hur intuition känns. När man befinner sig i en knepig situation, eller står inför ett val, har man ofta en känsla för vilken väg som är rätt. Utan att nödvändigtvis kunna förklara eller försvara sin ståndpunkt med logik. När man överväger ett alternativ, och det känns tungt, komplicerat och jobbigt i kroppen, som att bära på en tung ryggsäck, då är det intuitionens sätt att berätta för dig att det alternativet inte är rätt för dig vid det här tillfället. Överväger man ett alternativ som gör att man känner sig lätt, glad, och gör att livet känns enkelt, är det antagligen intuitionen som visar dig att det är ett bra val för dig.

Om man har utvecklad intuition eller inte beror mindre på själva intuitionen, och mer på hur medveten man är, och hur duktig blivit på att känna av den. Balans är generellt vägen till tydlighet, enkelhet, klarsynthet och klokhet. En balanserad person har inte lika många filter och murar runt omkring sig, och har därför en direktare kommunikation med livet, sin omgivning, sig själv och sin intuition. Det är lite som ”visk”-leken, där en person ska viska ett budskap till en annan, som sen ska föra det vidare till en tredje osv. Obalans kan man jämföra med att ha 20-30 personer mellan dig och originalbudskapet, och när det väl når fram är det sannolikt förvrängt och förändrat. Medan en balanserad person får höra budskapet direkt från källan.

Har man gått ner sig för djupt i negativitet är det svårt att få kontakt med sin inre intuition. Bland annat för att när man är deprimerad känns alla alternativ dåliga, och man har inte erfarenheten och känsligheten av att känna skillnaden, och de ibland små nyanserna som kan vara avgörande. Man kan arbeta på att försöka bli duktigare på det och delvis träna upp sig. Men mitt tips är ändå att börja med vägen till balans. Det kommer att göra den största skillnaden, och för så mycket annat gott med sig.

Intuition är ett fantastiskt verktyg. Många använder det dagligen, omedvetet, och utan att reflektera över det. Men testa gärna, nästa gång du står inför ett val, om du kan känna skillnaden, och om du kan känna kontakten med din egen intuition.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s