Skapande Börjar Inifrån

Väldigt få personer skulle nog säga att de, till 100%, lever det liv som de verkligen vill leva. Det finns alltid små och stora saker man är nöjd med, och lika säkert finns det små och stora saker som man är mindre nöjd med. Eller som man vill förändra och förbättra. Det är en drivkraft, som på nåt sätt ligger i vår natur. Den ständiga strävan framåt, efter utveckling och förbättring. Och det är inget negativt i det, men som vanligt är det avgörande ”varför” man driver framåt. Har man ett negativt fokus, eller ett positivt fokus? Vill man utveckla och förnya ett liv som man i stora drag är nöjd med, eller är man avundsjuk, frustrerad, desperat och missnöjd med sin nuvarande situation? Det förstnämnda kan ses som en balanserad drivkraft, som kommer ge ett balanserat och positivt resultat, medan den negativa personen kommer få erfara obalans och fortsatt missnöje.

Det är inte ovanligt att man säger att ”pengar kan inte skapa lycka”, och det ligger något i det. En lycklig person som har pengar skulle förmodligen vara lika lycklig med mindre pengar, och en olycklig person, utan pengar, kommer med all sannolikhet vara lika olycklig även om han fick massor av pengar. Och det fungerar så för att lycka, precis som kärlek, inte skapas, eller är beroende, av externa faktorer. Man behöver inte ha någon att älska för att känna kärlek, och man behöver inte vara med om en massa underbara saker för att känna lycka. Kärlek och lycka är en kraft som finns levande inom varje människa, hela tiden, oavsett om man väljer att se den eller inte.

Hur man interagerar med sin omgivning, vilken respons man kommer få, vilka vägar man väljer, och vilka upplevelser man kommer vara med om, beror helt på vad man känner inombords. För lika attraherar lika, energimässigt, och det man strålar ut är också vad man kommer få tillbaka. Och utstrålning och energi går inte att fejka. Det är därför det inte fungerar att låtsas le, tänka positivt eller använda affirmationer. För det handlar om att man försöker förändra sig själv och sin upplevelse utifrån, medan sanning och äkta skapande byggs inifrån.

Vill man förändra sin värld, eller skapa någonting nytt och bättre, är det absolut effektivaste sättet att leta inom sig själv, och börja bygga därifrån. För oavsett hur ditt liv ser ut, så kommer ditt yttre liv alltid vara en spegel av ditt inre, och ditt inre liv. Inre kaos=yttre kaos, och inre harmoni=yttre harmoni. Och det enklaste sättet att hitta rätt är att finna sin inre balans, och låta skapandet börja därifrån. Det går att skapa specifikt, genom att fokusera på den energi eller det man vill ha, men min erfarenhet är att det sällan behövs. För är man i balans kommer man alltid skicka ut ”rätt” signaler för att attrahera den verklighet man vill ha. Ofta sker det omedvetet, och det är först när det man vill ha dyker upp, som man inser att det faktiskt är något man önskat sig, utan att man kanske funderat över det.

När det gäller skapande, så är tanke, känsla och handling centrala element. En handling har alltid, medvetet eller omedvetet föregåtts av en känsla, och varje känsla man känner, har vid nåt tillfälle föregåtts av en tanke. Om tanken är initiativet, och handling resultatet, så innehåller känslorna den kraftigaste energin och de har också den starkaste förmågan att skapa. Negativa känslor kommer skapa en negativ verklighet, och positiva känslor kommer skapa en positiv verklighet. Samtidigt är det så att obalanserade känslor kommer skapa en obalanserad verklighet, avsett om de känslorna är positiva eller negativa.

Kanske känns det otäckt att sitta på så mycket makt, och veta att det spelar så stor roll vad man tänker och känner. Det är lätt att känna sig stressad, orolig och rädd för att göra fel. Och alla de känslorna riskerar enbart att förstärka det negativa. Men mycket hänger ihop med hur stor press man väljer att lägga på sig själv. För vi har alla väldigt stor makt över våra liv, och vi har väldigt stort ansvar för våra liv och våra upplevelser. Samtidigt har vi egentligen väldigt få externa krav. De enda verkliga kraven man har på sig själv, är de man själv ställer, och väljer att ställa.

Och så länge det finns alternativ, så har man ett val, och man behöver inte välja den jobbigaste vägen. Livet blir inte jobbigare och allvarligare än man gör det, och det kan lika gärna vara enkelt, självklart, spontant och roligt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s