The Project At Earth

I det här inlägget kommer jag avvika en aning från bloggens ordinarie fokus på inre utveckling, och titta på vår omgivning en stund. Jag väljer att göra det för att jag känner att ämnet förtjänar att belysas, och för att jag tror jag kan erbjuda ett nytt perspektiv. Egentligen hade jag tänkt ta upp det här mycket längre fram, men väljer att skriva om det redan nu för att jag fick en stark känsla av att det är meningen att jag ska göra det. Jag har ingen personlig erfarenhet av ämnet, men räknar med att komma väldigt långt genom intuition, känsla, logik och en diskussion utifrån sannolikhet.

Universum är stort. Faktum är att det förmodligen kan finnas många universum, kanske ett oändligt antal. Att liv kan uppstå och överleva ,när förutsättningarna är de rätta, är förmodligen allmänt accepterat. Att jorden skulle vara den enda planeten i solsystemet, i universum eller i alla universum där förutsättningarna för liv finns, känns extremt osannolikt. Alltså kan vi utgå ifrån att det finns liv på andra ställen i universum. Sannolikt finns det både primitivt liv och intelligent liv. Vi människor befinner oss antagligen i gruppen ”primitivt” intelligent liv, eller ”intelligent” primitivt liv.

Så här långt har människan haft möjlighet att utvecklas på jorden i kanske 50 000 år, beroende på hur man räknar, vilket inte är speciellt mycket jämfört med jordens historia eller universums historia. Tror utan tvekan att vi kan utgå ifrån att det runt omkring oss i universum finns intelligent liv som har utvecklats socialt, teknologiskt, andligt osv under miljontals, kanske miljarder år. Rimligtvis är det närmast omöjligt för oss att förstå hur mycket längre de har kommit, och hur långt före oss de ligger i sin utveckling. För mig känns det självklart att de har löst eventuella problem med resor över de enorma avstånden som finns i universum. Jag tror vi kan utgå ifrån att det finns civilisationer där ute som känner till jorden, vet om att vi bor här och har teknologin för att ta sig hit. Och att de antagligen känt till oss och besökt oss under stora delar av vår historia.

Om jag var dem, skulle jag också vara nyfiken på att lära känna, och veta mer om, mina närmaste grannar. På samma sätt som vi människor är nyfikna på djuren som vi delar vår planet med, är antagligen utomjordiska civilisationer nyfikna på oss. Att vi är relativt intelligenta gör oss sannolikt intressantare, även om vi fortfarande har väldigt långt kvar i vår utveckling. Det känns inte bara sannolikt, utan dessutom väldigt troligt att avancerade civilisationer har kontakt och utbyte med varandra. Åtminstone när man uppnått en något så när jämnbördig nivå. En förutsättning är säkert också att utbytet sker på fredlig väg mellan parter som litar på varandra.

Så här långt är resonemanget väldigt intressant, men jag tror också att det kan vara vettigt att belysa några ytterligare aspekter. Så avancerade civilisationer ligger rimligtvis så långt före oss, att vi knappast har någonting som de behöver. Och om vi har det så har de garanterat möjlighet att ta det om de känner för det. Hade de ont uppsåt skulle de ta vad de vill ha utan att fråga om lov. Skulle de vara aggressiva hade vi varit döda för längesen, vilket vi inte är, så den bilden kan vi släppa. Man kan också dra vissa paralleller till länderna på jorden. De länder som krigar mycket och intensivt inom landets gränser utvecklas mycket långsammare och sämre än fredliga länder. Fred är en förutsättning för utveckling och välstånd. Detsamma bör rimligtvis gälla mellan civilisationer: Fredliga civilisationer kommer utvecklas snabbare och bättre än aggressiva civilisationer.

Om våra grannar då känner till oss sen lång tid tillbaka, har fredliga intentioner och teknologin att besöka och kommunicera med oss, kan man tycka att det är konstigt att de inte gjort det. Men pratar de med våra ledare är det inte säkert att vi som allmänhet får reda på det. Man ska inte underskatta det inflytande som makt, pengar och kontroll kan ha på folk i ledande ställning. En makt och kontroll som inte kommer kunna fortgå efter en öppen diplomatisk kontakt mellan våra olika världar. Därför finns det ett starkt incitament för ledare i världen att så långt som möjligt undanhålla sanningen, och med alla tillgängliga medel försöka få våra grannar i rymden att hålla sig borta. Samtidigt som man genom olika typer av avancerad propaganda försöker svartmåla allt som har med intelligent utomjordisk aktivitet att göra. Det är väldigt få personer som inte skulle tjäna på om vi kan få hjälp att uppnå en långsiktig, effektiv, miljövänlig och positiv utveckling för mänskligheten och vår värld. Men de personerna har å andra sidan väldigt mycket makt. För att vi ger, eller har gett, dem den makten. Med upplysning och ökad medvetenhet kommer detta inte kunna fortgå, och saker och ting kommer förändras till det bättre inom en snar framtid.

Öppen kontakt med våra grannar i universum, skulle en gång för alla bevisa för oss att de finns, men det är inte en garanti för att vi skulle få reda på sanningen om dem och vilka de är. Så länge vi väljer att vända oss till auktoriteter här på jorden, och de som sitter på makten idag, för att få korrekt information, istället för att gå direkt till källan, kommer vi aldrig få veta sanningen. Istället kommer vi bli matade den information som bäst fyller maktens egna syften. Och ett av maktens främsta mål är oftast fortsatt makt. Så länge fler människor väljer deras alternativa sanning, än som väljer att ta reda på sanningen själv, skulle det ställa till med mer problem om utomjordiska civilisationer skulle ta öppen kontakt med oss, än om de inte gör det.

Samtidigt har de enormt mycket att erbjuda, och de kommer kunna hjälpa oss att få ordning på våra mest akuta problem med miljö, mänskligt lidande och den värld vi håller på att förstöra. Men tiden rinner ut, och de kan inte vänta hur länge som helst. Även om de har teknologin för det, kan de inte heller bara gå in och ta över och styra upp saker och ting för oss med våld. För om de gör det, blir våra problem plötsligt deras, och vi människor skulle sluta utvecklas och ta egna initiativ eftersom vi blir omhändertagna i alla fall. Vi skulle inte lära oss nånting av det vi gjort fel om vi inte behöver ta ansvar för, och åtminstone delvis får känna av konsekvensen av, våra handlingar.

Men för vår skull, och för att situationen börjar bli desperat, så kommer en öppen kontakt att ske, och jag tror vi närmar oss med stormsteg tidpunkten när det kommer ske. Det är inte omöjligt att ryktena att det kommer ske i Tokyo, Japan, stämmer. Jag tror det kommer ske i vår livstid. Det kan ta 5, 10, 15 år, men det kan också ske imorgon. Jag skulle inte bli förvånad om en öppen, officiell kontakt kommer tas mycket, mycket snart.

Och kanske finns nyckeln till framgång i de spår som utomjordiska besökare lämnat genom stora delar av vår historia. Kan vi med den rätta kunskapen och nyckeln för att läsa budskapen som lämnats kommer vi kunna se att besöken har varit fredliga och att intentionerna varit goda. När våra grannar väljer att öppet kontakta oss och vi får koden till budskapen, kommer vi kunna läsa sanningen, inte bara den som skrivs nu, utan den som skrivits under många, många år, genom vår historia.

Anledningen att jag skriver det här inlägget är för att inspirera så många som möjligt att inte lita blint på vad man blir matad med, utan tänka efter själv, reagera balanserat och söka sin egen sanning. Lyssna gärna vad andra säger om det känns intressant, men låt dig inte styras av något annat än din egen sanning och lita på din intuition.

(För den som vill läsa mer rekommenderar jag wiki:n för The Project At Earth.)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s