Fokus För Manifestering

Man skapar den verklighet man vill ha, eller inte vill ha, genom att välja var, och hur, man lägger sitt fokus. Och skapar är någonting man gör hela tiden, antingen medvetet eller omedvetet. Om man inte gör någonting, så är det också ett val, och kommer också få konsekvenser för hur en persons värld och livsupplevelse kommer se ut.

Nyckeln till skapande är som sagt fokus, och fokus kan se olika ut. En omedveten person kommer förmodligen skapa mycket, till synes utan kontroll, utifrån sina känslor, oavsett om de är positiva eller negativa. En obalanserad person löper sannolikt större risk att hamna i negativa tanke- och känslomönster, vilket skapar en, både fysiskt och mental, spänning och ett motstånd inom personen.

Den här osäkerheten, rädslan och stressen är i sig ett så starkt fokus, att det kommer styra mycket av skapandet. Fokuserar man på det man vill ha, kommer det samtidigt finnas ett så starkt inre, och omedvetet, motstånd inom personen som kommer hindra en framgångsrik manifestering av det man önskar sig. Att försöka önska sig något som man inte på allvar tror att man kan få, eller är värd, kommer inte ge det man önskar sig. För att man, omedvetet, på det sättet hindrar sig själv från att uppleva resultatet man vill önskar. Som obalanserad lever man också med mycket föreställningar. Man tror ofta att man vill ha många saker, som man egentligen inte är intresserad av, när det kommer till kritan.

Men det här inlägget kommer handla mer om medvetet fokus, utifrån balans. Hur det fungerar och vad det kan ge. Så om vi utgår från att personen i fråga är balanserad och fri från motstånd, så kan man säga att ett enkelt exempel på fokus är att tänka på något man vill ha. Tanken kommer göra att du sätter ett fokus på den här saken, upplevelsen eller personen som du önskar. Och så fort tanken är tänkt börjar just den verkligheten som kan ge dig vad du önskar dig, att skapas. I grund och botten handlar allt om energi, och när du tänker tanken, ställer du in dig på en vågländ eller frekvens som är mottaglig för den verklighet du önskar. Varje sak, upplevelse eller person har en energi. När du börjar tänka på det du önskar, så börjar din egen energi likna energin av det du önskar. Det blir vad du strålar ut, och eftersom lika attraherar lika, kommer det också bli vad du får.

Sen ska man veta att även om det är enkelt att börja skapa medvetet, så kräver vissa önskningar väldigt mycket av livet och världen runt omkring. När tanken är tänkt börjar sakta men säkert omställningen av din värld och omgivning, för att livet, när omställningen är färdig, ska kunna förse dig med det du har önskat dig. Vissa, enklare saker, och som stämmer väl överens med var du redan befinner dig, kan gå snabbt för livet att manifestera, medan mer komplicerade önskningar kommer kräva mer och de kommer ta längre tid innan de blir verklighet.

Att det på det sättet finns en tröghet i systemet är en naturlig del av livet och förutsättningarna vi har som människor. Man kan också se det som en säkerhet, eller försäkran, om att det man väljer att skapa, också verkligen är vad man vill ha. För om man tänker en tanke, och därigenom börjar skapa, kommer skapandet att sluta eller ta en ny riktning om man släpper sin tanke och släpper sitt fokus. Därför kommer enbart de verkligheter som man långsiktigt ger väldigt mycket fokus, manifesteras.

När det gäller fokus så är det fullt möjligt att skapa i detalj, och inte bara skapa det man vill ha, utan också exakt hur det ska se ut. Man kan till exempel tänka på en bil, precis hur den ska se ut, vilken färg den ska ha, hur många dörrar, vilket märke, vilken motor osv. Gör man det så kommer en verklighet där den bilen ingår att börja skapas. Man kan också se det energimässigt. Bilen, eller vad man önskar sig, har en energi, som man kan använda sin egen energi att dra i. Drar man väldigt medvetet i föremålet, eller personens, energi innebär det också ett medvetet och specifikt skapande av den verklighet där det här föremålet igår. Testa gärna den här typen av medvetet skapande, för att få en känsla för det, men tänk på att vissa, även till synes enkla verkligheter kan kräva fokus under en kortare eller längre tid.

Jag har själv, medan jag fortfarande saknade mycket av min inre ro och balans, testat den här typen av specifikt, eller riktat, skapande. Och det fungerar absolut, men sen jag närmat mig en energimässig balans, ser jag saker och ting på ett annat sätt, och jag skapar inte längre på det sättet. Jag ska förklara varför. Det handlar inte om att det inte fungerar, det handlar snarare om att det kräver mer medvetet och kontinuerligt arbete, och när man kontrollerar så specifikt de exakta omständigheterna kring det man vill skapa, så stänger man samtidigt många dörrar.

Om jag specifikt försöker skapa en vit bil, så kanske det tar ett år. Hade jag inte låst mig så mycket vid att bilen skulle vara vit, kanske skapandet hade varit verklighet på halva tiden. Och antagligen hade jag varit lika lycklig och nöjd med slutresultatet. För en färg, som färg, har mindre värde. Då är det intressantare med vilken känsla jag vill känna när jag ser bilen. Kanske vill jag bli glad när jag ser den. Då är genast många fler dörrar öppna, och manifesteringen kommer att gå snabbare och smidigare. Dessutom kanske det visar sig att jag, efter ett år, att jag egentligen inte var så intresserad av vitt.

Ett liv i balans, är ett liv utan inre och yttre motstånd. Det är ett liv där du kan flyta med energiströmmarna, istället för att kämpa mot dem. Att vara fri från bagage och motstånd innebär att väldigt få dörrar är stängda. Är man glad och lycklig som själ och som energi, är det skaparkraften man, medvetet eller omedvetet, skickar ut. Det är också det fokus som kommer attrahera en verklighet, som energimässigt motsvarar din egen lycka och glädje. Hur den verkligheten kommer se ut kan du förstås inte veta, men du vet att den kommer att skänka dig lycka och glädje, och för många är det vad som är viktigast i slutänden.

För med lite motstånd, och många dörrar öppna överlåter du de specifika omständigheterna runt manifesteringen av ditt skapande, till livet. Fördelen med det är att skapande i mindre utsträckning kommer kräva mindre arbete, energi och uppmärksamhet från dig. Men det är också så att livet, och dess underliggande intelligens har tillgång till en känsla för helheten, som individ och människa har svårt att matcha. Man vet inte alltid vad som är bäst för en själv, utifrån var man befinner sig. Man vet inte alltid vad man faktiskt vill ha eller behöver. Försöker man trots det skapa specifika omständigheter, är sannolikheten stor att resultatet inte skulle motsvara förväntningarna i lika stor utsträckning som om man själv stått för skapandet, men överlåtit omständigheterna till livet.

Valet är ditt, för som skapare sitter du på både makt och möjligheter, men min uppfattning är att det effektivaste skapandet handlar helt enkelt om att existera i balans. Balans med sig själv, sin omgivning och med livet. Den energin kommer med tiden ge dig allt som du någonsin, verkligen vill ha och behöver.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s