När Verkligheten Rasar

När man befinner sig i en mer eller mindre obalanserad energi, så avspeglas det i ens omgivning, umgängeskrets osv. Kanske har det alltid varit så, kanske har man, steg för steg, under en tid gått ner sig i obalans. Energin man är, och energin man utstrålar, skapar en persons verklighet och livsupplevelse. Som jag varit inne på tidigare är det både vanligt och naturligt att man utifrån en omedveten, motståndsfri tillvaro sakta men säkert börjar bygga upp inre negativitet. Därigenom hamnar man i en negativ spiral, för att, när situationen blir tillräckligt ohållbar, vakna upp till en ny medvetenhet med vars hjälp man kan ta steget till en medveten inre balans. Hela den här resan kan ta några år, men kanske ännu oftare, flera livstider.

När man tar steget till balans, genom att släppa bagage, inre motstånd och spänningar, så förändras din energi. Eller också kan man säga att den slutar vara något annat än den egentligen är, än du egentligen är. Den blir renare och tydligare du, som att hitta hem. Eftersom det inte längre förekommer några illusioner, föreställningar eller begränsningar inom dig, som förändrar din utstrålning. Att ta det här steget tar längre tid och kräver förmodligen mer engagemang och övertygelse än man kanske vid en första anblick tänker sig. Men det går att ta, och även om det ibland kan vara svårt att se ljuset i tunneln, befinner man sig förr eller senare på andra sidan.

Med en annan utstrålning kommer man attrahera en annan verklighet. Samtidigt finns det en inbyggd tröghet och säkerhetsmekanism i systemet, vilket innebär att man, teoretiskt, kan ta steget till balans, utan att det, till synes, innebär alltför stora förändringar i ens omgivning. Hur man upplever sitt liv och de erfarenheter man gör kommer förmodligen vara den stora skillnaden man märker av, men sakta men säkert kommer den initiella trögheten att övervinnas. För på lång sikt kommer du attrahera en livsupplevelse som motsvarar din energi, och att ta steget till balans är en energimässig övning.

Och saker kommer förändras. Har man tidigare skickat ut mycket negativ energi, har man också många negativa influenser i sitt liv, från personer och upplevelser. Med en positiv utstrålning kommer dessa sakta men säkert försvinna, och ersättas med positiva influenser. Förändringen kommer inte ske över en natt, men det kan ändå vara intressant att veta om den och vara förberedd på att den kommer. Det finns en risk att man, när förändringen börjar bli tydlig, försöker hålla kvar det som varit och det som är bekant. För att man kanske fortfarande känner en viss oro inför förändring. Men ju längre och ju hårdare man försöker hålla fast i de delar som är på väg ut ur ditt liv, desto längre tid tar processen. Och desto jobbigare kommer du att uppleva att det är.

Kanske har du tidigare haft ett negativt eller destruktivt förhållande till personer som rimligtvis kommer fortsätta finnas i ditt liv, om förhållandet till exempel bygger på släktband. Men oavsett hur negativ en person kan verka, så har negativitet olika grader, och varje person uppvisar emellanåt drag av positivitet och balans. Antagligen kommer du, efter att ha tagit steget mot balans, på ett naturligt sätt umgås mindre med personer som är kvar i obalans. Men det är också så att du i större utsträckning, när ni verkligen umgås, få se och ta del av deras mer balanserade sidor. För det är vad du attraherar. Din utstrålning kommer också att agera inspiration för din omgivning. Och finns det ett frö till förändring i din närhet, så kan din inspiration vara näringen som får det fröet att gro. Det går inte att påverka andra människor, men de kan välja att låta sig inspireras och påverkas av dig.

Det är nog viktigt att påminna sig själv om att de delar, och de personer, som försvinner ur ditt liv, är de som inte längre är en matchning för dig och din energi. Det är bara de delar som tidigare har haft ett negativt inflytande på dig som kommer försvinna. De delar och personer som är ett positivt inflytande kommer vara kvar. Dessutom kommer nya positiva influenser med tiden komma in i ditt liv. Det handlar om en ganska stor förändring, men det är en förändring till det positiva. Kanske kommer du tappa gamla vänner eller det förhållande du befinner dig i. Men personerna som försvinner är de som omedvetet håller dig tillbaka. På kort sikt kan det upplevas jobbigt, men på lång sikt är förändringen till det bättre. Och ingenting sker, som på allvar kommer skada dig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s