Realistiska Förväntningar

Som jag varit inne på tidigare är vi alla födda till skapare, och vi skapar våra livsupplevelser. Är vi medvetna skapar vi antagligen verkligheter som uppfyller våra önskningar, är vi omedvetna ter sig skapandet mer slumpmässigt. Det är också fullt möjligt att skapa stora problem och motgångar för sig själv. Vi är helt enkelt fria att välja själva, och det finns egentligen inga andra begränsningar än de vi väljer att applicera själva. Så det handlar om att välja, för oavsett i vilken situation man befinner sig, så finns det alltid olika alternativ att välja mellan. Och även beslutet att inte medvetet välja någonting, är ett val, som kommer få konsekvenser.

Det finns inte heller några definitiva gränser för vad som är möjligt att skapa. Men väljer vi att försöka skapa något som ter sig i det närmaste omöjligt, kommer en manifestering ta otroligt lång tid, kräva ett starkt och regelbundet fokus, och trots det kan önskan vara så svåruppfylld att vi fortfarande inte hinner uppleva resultatet i vår livstid. Trots det så är vi fria att försöka skapa vad vi vill, och så fort vi tänkt tanken, så börjar universum justera och ställa om vår verklighet, för att kunna ge oss det som vi, genom vårt fokus, visar att vi vill uppleva.

Trots vår frihet på området, så kan det vara intressant att hålla ett öga på om det vi önskar oss, och försöker skapa, är realistiskt att förverkliga, eller ej. Det finns ingen anledning att lägga begränsningar och restriktioner på sig själv, men det finns fortfarande flera aspekter som det kan vara värt att ha i åtanke innan man väljer väg.

Försöker man skapa någonting som är extremt osannolikt eller komplext, kommer det kräva starkt fokus och stark målmedvetenhet. Trots detta är det inte säkert att man kommer få uppleva resultatet av det skapande man initierat, då tiden blir en så dominerande faktor i sammanhanget. I teorin är ingenting omöjligt, men i praktiken kan vissa saker vara så svåra att skapa att det kan vara läge att överväga om man vill lägga sin tid och energi på något projekt som har större möjlighet att bära frukt.

Ytterligare en anledning att ha realistiska förväntningar i sitt skapande, är att den realistiska komponenten i ditt fokus, hjälper till att ge kraft åt ditt skapande. Om du själv innerst inne inte tror på vad du försöker skapa, så kommer den tron, medveten eller omedveten, att lägga sig som ett motstånd som kommer att motverka det du försöker åstadkomma. Den tron lägger sig som en barriär mellan dig och det du försöker skapa, oavsett vad man försöker intala sig själv.

Om det är någonting som man väldigt gärna vill ha, finns det också en stor risk att man bara väljer att se fördelarna och de positiva aspekterna av den verklighet man försöker skapa. Problemet är att det inte finns någon verklighet som inte innehåller en blandning av både positiva och negativa komponenter. Varje drömscenario för med sig vissa nackdelar, och varje mardrömsscenario medför trots allt vissa fördelar. Det är så livet ser ut och fungerar, för att det naturliga tillståndet i livet är balanserat, och balans innebär att varje komponent får sin del av ett befintligt utrymme, eller den verklighet man befinner sig i.

Gräset kanske är grönare på andra sidan ån, men kanske beror det i så fall på att det regnar mera där. Vill jag uppleva grönare gräs. Är jag beredd att utsätta mig för regn i större utsträckning för att få uppleva det, i så fall. Det finns ingen verklighet som är enbart bra, eller enbart dålig. Däremot har vi olika prioriteringar och preferenser. Kanske tycker jag om regn, och då blir vinsten större än kostnaden för mig personligen. Vilket gör det hela till en attraktivare och mer prisvärd verklighet för mig som individ. Känner jag så, väljer jag att ta ta steg åt det hållet, och lägga mitt fokus på en verklighet som liknar den jag drömmer om.

Men det är fortfarande så, att om jag inte är medveten om ”kostnaderna” för det gröna gräset, t.ex. i form av regn, innebär det att jag distanserar mig från den verklighet jag försöker åstadkomma, eftersom min bild skiljer sig från verkligheten, så som den kommer se ut när jag får uppleva den. Den här distansen hindrar mitt fokus från att åstadkomma vad jag har för avsikt att skapa. Att blunda för de negativa aspekterna innebär också att man blundar för en märkbar del av verkligheten, av sanningen. Priset för det är att man på det sättet ger energi år, och bygger upp ett omedvetet fokus, som motverkar ditt medvetna fokus, när det handlar om att skapa. Ett motstånd som gör att en manifestering kommer ta längre tid än nödvändigt, eller inte vara möjlig alls.

Därmed inte sagt att man ska ge omotiverat stort utrymme åt negativa aspekter. Det handlar inte om att se problem istället för lösningar. Vad det handlar om är att fortsätta se lösningar, fortsätta vara nyfiken och fortsätta skapa. Men samtidigt vara medveten om kostnaden. För att den medvetenheten tar dig närmare sanningen. Och ju närmare sanningen ditt fokus ligger, desto effektivare och smidigare kommer du kunna skapa de verkligheter, och de upplevelser, du drömmer om. Och desto större är sannolikheten att du kommer att uppskatta och vara tacksam för de upplevelser som livet ger dig, och svarar dig med. För att din realistiska bild ligger närmare sanningen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s