Spiralen

Energimässigt står man egentligen aldrig still, för energi är alltid i nån form av rörelse. Som själar, människor och individer består vi av energi. Den energi som vi befinner oss i och utstrålar, det är vad vi för tillfället är. Vår fysiska kropp är mer ett hjälpmedel och verktyg för att navigera och interagera med den fysiska dimension vi befinner oss i för tillfället. Och energin vi består av är även den ständigt i rörelse och förändring.

Genom ett liv, så gör man en personlig resa. Vad det är man kommer att gå igenom och uppleva, beror på var man befinner sig, vad gäller medvetenhet och balans, dvs vilka behov man har, och vilka preferenser man har, dvs vad man önskar få uppleva. Utifrån det är varje individs livsupplevelse skräddarsydd. Känslan av att utvecklas har inte mycket att göra med vilken nivå man utgår ifrån, eller vilken nivå man uppnått vid livets slut. För känslan, och hur stora framsteg man gör, är relativ.

Men i och med att energin är i ständig rörelse, och man påverkas av de upplevelser man går igenom, och lär sig av de erfarenheter man gör, så förändras man också som människa och person. Man kommer inte att vara samma person om tio år, som man är idag. Självklart förändras man även från dag till dag, men stegen är ofta så små, att det är svårt att se, eller lägga märke till dem, förrän man får lite distans till dem. Och hjälp av tiden för att relatera de faser, och personer, som man gått igenom, och sätta dem i perspektiv med varandra.

Hur energin rör sig och förändras är rätt komplext och svårt att på ett enkelt sätt beskriva. Förändringen påverkas av väldigt många, stora och små, faktorer. Ibland får man höra att det är bra att ”tänka positivt”. Vad man egentligen menar är att det är bra att ”känna positivt”, för känslan är energin, och fokuset, som skapar din verklighet. Däremot föregås känslor alltid av en tanke, men befinner man sig i en negativ energi, är det i princip omöjligt att på allvar tänka positivt. Man kan försöka, men tror man inte på allvar på det man tänker, går de tankarna inte att bygga en verklighet av.

Befinner man sig i en negativ känsla, eller energi, så hamnar man lätt i en negativ spiral. Anledningen till det är dels att negativitet fungerar som en magnet för att dra till sig mer av samma vara, på grund av att lika attraherar lika, och dels för att ditt negativa fokus är bränsle för mer negativitet. Detsamma gäller om man befinner sig i en positiv energi. Är man dessutom balanserad, är man inte rädd eller bekymrad för negativa tankar. Man tillåter dem att finnas, men eftersom man inte identifierar sig med dem, så leder de inte till några negativa känslor. Därför uppstår inget negativt fokus, och ingen negativ verklighet skapas.

Man kan säga att man kan befinna sig på olika nivåer vad gäller medvetenhet och i sin personliga utveckling. Ingen nivå är mer rätt eller fel än nån annan. De är bara olika, och kommer ge olika livsupplevelser. Men man kan också säga att man kan befinna sig på olika nivåer, energimässigt. Man kan befinna sig i en tung energi, som är negativ, eller i en lätt energi som är positiv, eller någonstans däremellan. Men så som livet och energier fungerar, är det sannolikt att man alltid kommer befinna sig i rörelse, antingen på väg mot en lättare energi, eller på väg mot en tyngre. Spiralen är antingen på väg uppåt eller neråt.

Men oavsett var man befinner sig kommer man alltid att erfara både motgångar och medgångar. Skillnaden är storleken på dem, och hur man tar dem. Befinner man sig i en positiv, men omedveten, spiral, kan den vända om man råkar på en motgång, speciellt om man börjar fundera över den och analysera den. Något som en balanserad person inte behöver bekymra sig över, eftersom en balanserad, tillåtande energi, inte väcker några negativa känslor inom en människa.

På samma sätt kan en negativ spiral brytas av en tillfällig medgång, men det är betydligt ovanligare för energin man befinner sig i har ett starkt vridmoment som fungerar som bränsle åt sig själv, och liknande energier. Negativitet hänger också ofta, men inte alltid, ihop med bristande medvetenhet. Något av det jobbigaste man kan uppleva, är att, som väldigt medveten, befinna sig i en stark negativ energi. Något som de flesta, som tur är, slipper behöva uppleva under någon längre tid.

För på lång sikt kommer man alltid röra sig framåt, mot högre medvetenhet, en mer balanserad energi, och en mer positiv livsupplevelse. Anledningen till det är att de tunga, negativa energierna inte befinner sig i en naturlig balans och jämvikt med livet. De kommer alltid kräva väldigt mycket energi för att upprätthållas. Hamnar man i för låga och negativa energier så kommer det till slut att leda till ökad medvetenhet och, i medvetenhetens ljus, en motreaktion. Hur lång tid man måste befinna sig i negativitet för att vakna varierar från person till person, men för en del individer kan det handla om hela liv. För andra, kanske det räcker med en kort period. Varje person får så mycket negativitet som de behöver.

Poängen med att få känna på det starkt negativa, är för att den erfarenhetetn bygger upp ett nytt djup inom en människa, och för att det fungerar som en väckarklocka för medvetenheten. En medvetenhet som krävs för att ta nästa steg i sin egen personliga utvecklingen, och på sin egen resa.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s