Attraktion

Attraktion är en av universums absoluta grundpelare. Världen består av olika typer av energier, de som har drag av det mörka, tunga och negativa, och de som har drag av det ljusa, lätta och positiva. Attraktion är lagen och principen för samspelet mellan de här olika energierna. Sen är världen varken svart eller vit, och alla personer, situationer och upplevelser inkluderar en ljusare del och en mörkare del. En person som är i balans, har en balanserad inställning, och kontakt, både till det ljusa och till det mörka, inom, och runt omkring sig. Det finns inget rätt eller fel, men det finns en blandning mellan de här kontrasterna i energi. Och energin är hela tiden i rörelse och förändring.

Hur, och i vilken riktning, energierna kommer röra sig, avgörs, och styrs, genom attraktion. En attraktion, som fungerar så att energier som liknar varandra, också dras till varandra. Lika attraherar lika, som jag brukar säga. Lika barn leker bäst, syftar på samma princip. Anledningen att det fungerar så, att lika attraherar lika, och inte tvärtom, är för att under det rådande systemet så kommer alla få det de vill ha, eller behöver. Det finns helt enkelt en stark logik bakom handling och konsekvens, eller rättare sagt, energi och konsekvens. Samtidigt som det blir enkelt och tydligt hur man kan påverka och förändra sin egen situation. Om man vill det.

Det innebär att en negativ person kommer attrahera en negativ verklighet, vilket styrker dennes världsbild och ger den människan den omgivning som han/hon passar bäst ihop med och har lättast att verka i. Tills personen väljer att ändra sin energi och utstrålning. Lagen om attraktion fungerar på det sättet att den ger folk det de vill ha, och/eller det de behöver. Få personer skulle medvetet vilja leva i en negativ verklighet, men det finns fortfarande många människor som befinner sig i en energi, som uttrycker ett behov av negativa upplevelser. Till exempel för erfarenhet, för att bygga djup, för att känna kontrasten, kunna ha upplevelsen att relatera och referera till, eller för att bygga upp medvetenhet för att kunna utvecklas.

En person som befinner sig i en positiv energi, kommer attrahera en positiv verklighet, vilket innebär en mer positiv och behagligare livsupplevelse. Personen får det den önskar sig, samtidigt som en positiv miljö ger denne bästa möjliga förutsättningar för sin fortsatta utveckling, utifrån var den människan befinner sig och vad hon behöver. Man kan tycka att utveckling skulle handla om att ha tillgång till influenser från något som är bättre än där man befinner sig, men utveckling handlar inte om andra, utan om personen själv och det som händer inuti denne. Och energiernas ständiga rörelse innebär att man alltid kommer utsättas för influenser och fluktrationer, både positiva och negativa.

Det betyder att det finns en stark logik bakom uttrycket att framgång föder framgång. Och det förklarar varför den som, till synes, har allt, också har mest tur och lyckas bäst i livet. På samma sätt förklarar det också varför vissa personer råkar ut för motgång efter motgång, och varför deras liv blir en, till synes, evig kamp i uppförsbacke och motström. Det kan tyckas orättvist, och man pratar ofta om de här klyftor i samhället, men rättvisan ligger i logiken bakom systemet med attraktion. En person är ensam ytterst ansvarig för sin situation och sitt liv, och det finns ingen som inte kan förändra och förbättra sin livssituation genom att ändra energi.

Varför folk över hela jorden inte gör det i större utsträckning, handlar nog framför allt om att det kräver medvetenhet och fokus att bryta en negativ spiral, och jag skulle säga att många saknar kunskap om lagen om attraktion, och om hur världen fungerar. Vilket är en viktig anledning att jag brinner för den här bloggen. Jag tror att kunskap och medvetenhet, på sikt, kommer förändra världen.

Detsamma gäller attraktionen mellan människor, vem man trivs och känner gemenskap med. Eftersom varje människas utveckling är individuell och unik, kan vilken typ av människor man känner sig attraherad av variera rejält under en livstid. Attraktion bygger på samma princip, oavsett vilken typ av relation det handlar om. Man kommer att attrahera vänner som befinner sig i en liknande energi som man själv, och man kommer attrahera en partner som befinner sig i en liknande energi som man själv. Och jag skulle säga att det man framför allt attraheras av är likheter man ser med sig själv och sina egna egenskaper och preferenser, och den energi och de egenskaper som man skulle vilja att man själv hade.

Jag tror att de stabilaste och mest givande relationerna har man när båda parterna är balanserade i sin energi, och väldigt lika. Att man känner attraktion till andra som besitter egenskaper som man själv saknar, handlar mer om obalans, och ett sånt förhållande skulle inte befinna sig i energimässig jämvikt, dvs det skulle ha dåliga förutsättningar att överleva. Däremot kan två personer ha olika brister, och beundra olika sidor av varandra och ändå fungera bra ihop. Då är varje person obalanserad i sig, men om obalansen mellan parterna är i samma storleksordning, kan relationen vara balanserad i sig. Och båda personerna får ut något av det hela.

Anledningen att många äktenskap tar slut efter ett antal år, är för att personerna under de åren utvecklats och förändrat sin energi och utstrålning. Och plötsligt är deras energier väldigt olika och matchar inte längre varandra. Ju längre i från balans man befinner sig när man inleder en relation med någon, desto större är risken att man kommer gå skiljda vägar någon gång i framtiden. Därför kan just äktenskapet kännas som ett onaturligt ramverk för en relation, eftersom man när äktenskapsbandet ingås, inte vet varken vem man själv kommer vara i framtiden, eller ens partner.

Vänskapsband har inte samma problem, för de växer sig starkare, eller glider isär, på ett naturligt sätt, utan samma krav. Jag har verkligen all förståelse och respekt för äktenskapet som institution, för att det ger en illusion av trygghet och en gemensam grund att stå på, speciellt när det är barn inblandade, men kanske kommer andra konstellationer kännas naturligare i framtiden. Varianter där man har bättre möjligheter att följa den attraktion som motsvarar energi man befinner sig i för tillfället. Det kan vara en kärlek som håller i sig hela livet, men om den inte gör det, behöver det inte vara fel att vara öppen för att släppa taget.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s