Sex

Sex är en väldigt uppskattad och speciell upplevelse för många människor. I grund och botten handlar det om en aktivitet bland många andra, men samtidigt har sex många bottnar och fungerar i flera dimensioner. Att ha sex med någon man verkligen älskar sätter dig också i kontakt med din egen inre kärlek, den kärlek som du som själ är skapad av. Det ger en underbar, naturlig, okomplicerad känsla av att vara ett med sig själv och ett med livet, fri från allt inre motstånd. Som tillsammans med den fysiska tillfredställelsen placerar sex på de allra flesta människors topplista över åtråvärda upplevelser.

Om vi tittar på den biologiska aspekten så är parning, som en del i fortplantningsprocessen, väldigt högt prioriterat. Blir hjärnan upphetsad, så är personen som erfar upphetsningen beredd att sätta den före väldigt mycket annat. Och när upphetsningen blir tillfredställd, genom den fysiska akten, aktiveras ett belöningssystem som leder till en känsla av välbefinnande. Vår hjärna är uppbyggd så att när möjligheten till sex med en attraktiv partner erbjuds, då kopplas de djuriska drifterna i stor utsträckning förbi logik och sunt förnuft. Ett biologiskt system som finns på plats för att det garanterat ska bli barn gjorda.

Men sex är också mycket mer. Eftersom det är en så åtråvärd upplevelse så blir sex, för vissa, en stark bekräftelse av deras värde som människa. Det finns fortfarande en stark koppling mellan sex och kärlek, och det är av stort värde att faktiskt vara älskvärd. Om så bara för en kväll. Kärlek mellan två personer leder ofta, förr eller senare till sex. Även om sex inte behöver leda till kärlek, så kan det nästan alltid åtminstone leda till illusionen av kärlek.

Det som också är väldigt intressant, är att det finns en utpräglad andlig aspekt på sex. I grund och botten existerar vi som energier. Som individer befinner vi oss i en egen energi. Samtidigt har vi en stark koppling till de energier vi möter och alla energier som existerar runt omkring oss. Vi känner av dem och upplevelsen att känna andra energier kan vara väldigt speciell. Är energin positiv, lättsam och balanserad, är upplevelsen behaglig. Är energin negativ, tung och obalanserad, är upplevelsen av den obehaglig.

Sex handlar mindre om kropp och könskontakt, än det handlar om ansikte och ögonkontakt. Oavsett vem man väljer att ha sex med, så vill man känna en energimässig koppling till, och gemenskap med, den personen. Man kan självklart ha sex med någon utan att den kopplingen finns där. Den kroppsliga tillfredställelsen kommer fortfarande kunna finnas där, på samma sätt som när man tillfredställer sig ensam, på egen hand. Men den tillfredställelsen är egentligen en ganska liten del av den totala, potentiala upplevelsen och njutningen. Och utan den energimässiga kopplingen försvinner mycket av elektriciteten, spänningen och upphetsningen som annars ligger i luften och påverkar alla sinnen.

Den man väljer att ha sex med, är en person som man känner sig attraherad av. Man kan tycka att personen är vacker, men grunden till attraktionen handlar om energi. En lättsam och balanserad energi är generellt sätt attraktiv, men den besvarade attraktion, som leder till sex, är den mellan energier som är väldigt lika varandra. Man har normalt inte sex med en person, vars energi man inte är attraherad av. Själva akten, att närma sig någon fysiskt, är också att närma sig den personen mentalt och andligt. Eftersom det är en person man känner attraktion för, kommer känslan vara väldigt behaglig.

Det handlar inte heller enbart om två fysiska kroppar som förenas, det handlar lika mycket om två andliga kroppar, eller energier, som förenas. Man existerar fortfarande som individ, men man gör det väldigt tätt och intimt sammanlänkad med en annan människa. Det är också det som gör upplevelsen till något alldeles extra. Det är helt enkelt väldigt sällan man har möjlighet att komma så nära en annan person. Så nära att man med marginal befinner sig innanför det, som normalt, är deras privata sfär. Och att våga släppa den personen lika intimt nära sig själv. Det är stort, och det är speciellt. För en kort stund blir man nästan en gemensam varelse, tillsammans med sin partner.

Det kräver ett stort mod, stor respekt och ett stort förtroende att våga släppa någon så nära. Därför blir akten intim, inte bara fysiskt, utan även psykiskt, och som sagt andligt. Att släppa någon så nära, är att visa den personen att man verkligen litar på varandra och står varandra nära. Därför kan sex också fungera som ett sätt att upprätthålla ett starkt band mellan sig själv och sin partner. I sin obalanserade tappning kan sex också, på samma sätt, användas som ett sätt att kontrollera sin partner. För det finns ingen upplevelse som är odelat positiv, eller odelat negativ. Och lika behagligt som det kan vara att befinna sig intimt nära någon man är attraherad av, lika obehagligt kan det vara att befinna sig intimt nära någon man inte är attraherad av. Vilket också förekommer emellanåt.

I sin icke-fysiska energiform kan man dela sexuella upplevelser tillsammans med andra personers energier, till exempel i sitt sovande tillstånd, men den fysiska känslan av sex är exklusiv för den fysiska dimensionen, och för fysiska varelser. Om man håller sin hand väldigt nära någon annans hand, så kan man känna den personens energi och närvaro, men att verkligen röra en annans hand är speciellt. På samma sätt är sex speciellt. Då rör man dessutom så stora delar av varandra, och så intima regioner på varandras kroppar, att upplevelsen blir något alldeles extra bland fysiska aktiviteter.

Trots att, eller på grund av, att sex är så åtråvärt är det väldigt många som känner att de inte får uppleva sex så mycket, eller så ofta, som de skulle önska. Ofta har det med utstrålning att göra. Alla vill ha bra sex, men befinner man sig inte själv i en attraktiv och balanserad energi, så kommer man inte kunna attrahera bra sex. Den typen av sex som man då har möjlighet att ta del av, är med andra personer som inte heller är så attraktiva eller balanserade. När sex är bra, kan det vara underbart, men när det är dåligt kan det vara fruktansvärt. Därför är det många som hellre avstår sex helt, än att ha sex med den typen av partner som de har möjlighet att attrahera från den obalanserade grund de står på.

Det finns också många som har en orealistisk bild av vad sex är och hur de förväntar sig att det ska kännas. Man vill känna det där fantastiska, men man är inte beredd att acceptera de kompromisser, det arbete, eller det pris som kan krävas för att man ska hitta fram till varandra. När man en fantasibild av en upplevelse, som inte är förankrad i verkligheten, hamnar ens fokus också väldigt långt från verkligheten, och man kommer inte lyckas skapa det man önskar förverkliga. Att sätta sex, som aktivitet, på en piedestal, är lika destruktivt och hämmande som att sätta en åtråvärd kvinna eller man på en piedestal.

Att ha en bild av något, som inte är synkroniserad med verkligheten, leder till en obalanserad energi. En obalans som lägger sig som ett motstånd, som förhindrar manifestering. Just eftersom sex är så åtråvärt, och det finns så stor potential och ett så högt värde uppbyggt kring sex, är det väldigt lätt att bygga upp negativitet och obalans kring sex. En obalans som förhindrar sex från att komma in som en naturlig del i en persons liv.

Som allt i livet, handlar det om att hitta en naturlig balans. Sex kan verkligen vara bland det mest underbara man kan uppleva i livet, men samtidigt får man inte glömma att det bara är en av många upplevelser. Det går inte att säga att sex är en bättre eller sämre upplevelse än något annat. Det går inte heller att säga att sex har ett högre eller lägre värde än andra upplevelser. Är sex allt man har för ögonen, riskerar livet att bli väldigt fattigt. Samtidigt som andra upplevelser kan ha ett högre värde för en viss individ i dennes personliga utveckling. Trots det hoppas jag att du låter sex vara en del av ditt liv. Men leta inte efter sex. Var öppen för kärleken och för att lära känna andra människor. Se sex som ett potentiella uttrycket för en kärleksfull vänskap med någon man står nära och trivs tillsammans med.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s