Spegeln

Som jag varit inne på i många av mina tidigare poster, så finns det en tydlig logik och mening bakom allt som sker. Både på global nivå, och på individuell nivå. Det betyder inte att det som händer i livet är utom kontroll, snarare tvärt om, men det som man kan kontrollera och påverka, är bara sitt eget liv, inte andras liv. Och detsamma gäller för alla människor runt omkring oss.

Vi har alla ett fönster, eller ett utrymme, runt omkring oss, där vi är fria att skapa vad vi vill. Att skapa är en naturlig del av livet, och den kreativiteten är en av grundpelarna som universum vilar på. Det enda som inte är tillåtet, det är att INTE skapa. Man kan skapa medvetet, eller utan att veta om det, men man kan inte existera utan att samtidigt, automatiskt, också skapa.

Skapandet sker inte genom att man förändrar sin yttre omgivning och sitt liv, för det är helt och hållet en intern process. Genom tankar, känslor och inre förändring, skapar man en bild av hur man vill att livet ska se ut, varpå livet anpassar sig till den bilden. Så förändring och önskningar inombords leder till en automatisk yttre omställning, och inställning av livet, som matchar de önskningar som din energi, genom dina känslor, förmedlar.

En persons omgivning och en persons liv, är vad man upplever. Upplevelser kan vara händelser, medgångar, motgångar, erfarenheter, relationer, insikter osv. Hur man blir mottagen av världen, helt enkelt, och vad universum väljer att dela med sig av till dig. Och det kan man alltså i stor utsträckning styra, genom att välja vilka tankar och känslor man identifierar sig med, och vilken energi man väljer att utstråla. För vi består alla, och varje del och upplevelse i universum, av energi. En energi som hela tiden är i rörelse. Energier som liknar varandra dras också till varandra, medan energier som är väldigt olika, rör sig ifrån varandra.

För att universum och livet fungerar precis som det gör, så kan man veta vem en person är, och var de befinner sig, utifrån hur deras liv ser ut. Ett rörigt liv, pekar på ett rörigt inre, och ett liv med mycket glädje och kärlek tyder på ett inre lugn och en positiv utstrålning. När man ställer sig framför en spegel, så ser man sin egen spegelbild. Man ser vem man är och hur man ser ut. Ställer man sig och ser på sitt eget liv, så ser man en liknande spegelbild. En spegelbild som visar vem du är, vilken energi du utstrålar, och vad du har skapat. Varje person är själv ytterst ansvarig för sitt eget liv, och det går i längden inte att komma ifrån.

Det finns ett talesätt att ”man ska vara mot andra som man vill att de ska vara mot dig”. Och det ligger mycket i det, speciellt om man ser det som i vilken energi man väljer att möta andra människor. För det du utstrålar, är också det du kommer få tillbaka. Men det är bara sanningen som räknas. Det går inte att låtsas vara trevlig mot någon och hoppas att de ska vara trevliga tillbaka. Det går inte att lura livet, och det är enbart den energi som du innerst inne tror på, och identifierar dig med, som kommer att bidra till, och skapa, din verklighet och vad som möter dig.

Om man inte vet var man befinner sig inombords, eller i sin utveckling, så ger det väldigt mycket att fundera över hur ens liv ser ut och vilken typ av möten och situationer man ställs inför. Då får man sannolikt en mycket bra indikation om hur långt man har kommit, vilka delar man kan behöva jobba lite mer på, och om det ser ut att finnas en bra balans i livet. Det är också så att de vänner och partners som vi attraherar, och omger oss med, i hög utsträckning är en form av spegelbilder av oss själva. Lika attraherar lika.

Ditt liv och din omgivning är en spegelbild av vilken energi du för tillfället befinner dig i, och vilken energi du därmed skickar ut. Det innebär också att ditt liv är en spegelbild av vilka känslor du identifierar dig med och vilken bild du har av verkligheten. Och varje människa har ett val. Ett val att välja en positiv och balanserad bild av just sin verklighet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s