Att Vara Medial

Som själar existerar vi i energiform, skapade av kärlek, som ett uttryck för mångfald, rörelse och livsglädje. När vi kommer till jorden så tar vi hand om en fysisk kropp som tillhandahålls som transportmedel och verktyg för utveckling och kreativa uttryck. Dels våra egna, och dels universums, och livets, egna uttryck. Det innebär inte att vi är vår kropp, för kroppen är någonting vi har, även om den också består av energi. Vi är fortfarande själar.

Så som samhället ser ut och så som vi uppfostras att se, och förhålla oss till, världen, så är det inte konstigt att många går in så mycket för sin fysiska existens, att de glömmer bort och tappar kopplingen med vem de egentligen är. Man tappar bort sin själ, sin andlighet och sin kärlek. För även mitt uppe i vårt fysiska liv så lever vi i en själslig och andlig dimension där vi existerar som medveten energi.

Som fysiska varelser har vi vissa begränsningar, men som själar har vi betydligt färre begränsningar och många egenskaper, förmågor och möjligheter som vi sannolikt inte är medvetna om. Men är man balanserad, medveten och i kontakt med både sig själv och livet, så kan man tillgodogöra sig många spännande förmågor och egenskaper, som samhället har lärt oss inte existerar. Till exempel för att den traditionella vetenskapen inte lyckats bevisa dem.

Att vara medial innebär att ha en känslighet inför energier och energiflöden. Det är en egenskap som vi alla delar, även om några har fallenhet för det medan andra får anstränga sig mer. Men som med allt annat så skapar man sin egen verklighet, och det går att förneka sin medialitet till den grad att man inte längre tror på den själv. Då har man inte längre kontakt med den, för att man inte är i kontakt med sig själv och verkligheten. Man ser inte sanningen längre, för att man väljer att se en bild av verkligheten som verkar bekvämare att förhålla sig till.

En förutsättning för att kunna förstå och ta till sig sin medialitet är att man är något så när stabil och balanserad inombords. Som obalanserad kommer man ha ett obalanserat förhållande till sin medialitet. Antingen genom att förneka eller inte få kontakt med den, eller genom att inte kunna kontrollera eller förstå den och de intryck som dyker upp. Det är också så att en obalanserad persons energi är så fylld av negativitet, motstånd och tung energi, dvs energi som rör sig med en låg vibration, att man kommer ha svårt att urskilja och ta till sig intryck utifrån. För att de inte lyckas göra sig hörda i det inre kaos som fyller upp den man är.

Det är först när man är lätt i sin energi som man på ett tydligt sätt kan känna när man möter en tyngre energi. Befinner man sig redan i en tung energi, känner man ingen skillnad. Man kommer inte heller ha någon bra möjlighet att känna lätta energier så länge man är tung själv.

De ”övernaturliga”, eller snarare naturliga, egenskaper som vår medialitet ger oss tillgång till är till exempel en stark intuition, möjlighet att känna av tankar och känslor från vår omgivning, att känna av personers och föremåls energiminnen och historia, att känna hur energiflödena kommer forma och skapa framtiden, att känna av energier som saknar fysisk kropp och telepatisk kommunikation med personer, energier, djur och växter.

Hur väl man har kontakt med, och behärskar, sin medialitet beror i liten utsträckning på talang, och i betydligt större utsträckning på hur balanserad man är och hur långt man kommit i sin personliga utveckling. En äldre själ har antagligen bättre förutsättningar, på samma sätt som en medveten person antagligen har bättre förutsättningar, men det behöver absolut inte vara så. Inre balans, lugn och stabilitet är betydligt viktigare.

De intryck man är oftast relativt subtila och det krävs en del övning för att få upp känslan och en fallenhet för vad som är sann information, och vad som bara är brus eller fantasi. Det finns kurser man kan gå för att träna på det här, men man kan träna på egen hand också. Dock är det av stort värde om det finns någon som kan verifiera den information man får fram under träningssessioner, för att man ska lära sig var den fina linjen går för vad som är sant och vad som inte är det.

Fortfarande befinner vi oss i en konservativ värld, som i mångt och mycket håller fast vid en gammeldags syn på hur verkligheten ser ut och fungerar. I framtiden kommer medialitet inte vara något konstigt eller exotiskt på något sätt, utan en naturlig del av allas vårt liv. Jag får erkänna att jag tror det kommer ta ett bra tag innan vi är där, men det hindrar inte att de som vill kan börja träna och känna av sin omvärld och sig själv redan nu. Intrycken och informationen finns runt omkring oss hela tiden. För den som kan se, höra och känna av den.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s