Rörelse

Livet är inte statiskt. Världen omkring oss, och även vi själva, befinner oss i konstant rörelse. Vi, och allt omkring oss, består av energi, och det är vad livet handlar om, energi i rörelse. Det är därför det blir svårare och svårare att hålla kvar i det förflutna, ju längre tid som går, för det finns en stark drivkraft inom allting. En drivkraft som vill ha förändring och rörelse.

Att födas i en fysisk kropp, och leva ett fysiskt liv, handlar i princip enbart om rörelser av olika slag. Vi rör oss på olika sätt i förhållande till vår omgivning, och omgivningen rör sig i förhållande till oss. Omgivningen rör sig även på egen hand, och rörelse är också någonting som pågår inom oss hela tiden.Tankar och känslor består också av energi, och den energin är också i rörelse. Det är en av de stora poängerna med att leva, att röra sig, och få njutningen och erfarenheten att utforska sin egen, och andras, rörelse i en fysisk dimension.

Men det är inte bara så att energi som är i förflyttning rör sig. Även energi som till synes verkar stå still, eller befinna sig i vila, rör sig. Men det är mer av en intern rörelse, där energins beståndsdelar vibrerar med olika frekvens, beroende på situation och sammanhang. Faktum är att all energi vibrerar hela tiden, även energi där frekvensen av vibrationerna är så låg att den knappt är märkbar.

Hur personer och saker vibrerar påverkar deras egenskaper och hur vi uppfattar dem. Energi som vibrerar med en lägre frekvens uppfattas som tätare, tyngre, stelare och som att de innehåller mer motstånd. Energi som vibrerar med en högre frekvens uppfattas generellt som lättare, ljusare, mer öppen och flexibel, och behagligare. Det ena är inte mer rätt än det andra, de är bara olika och känns olika. Det är också anledningen att man uppfattar vissa personer som lättsammare och behagligare att umgås med, medan andra uppfattas som svåra, komplicerade och ansträngande. Det har inte speciellt mycket att göra med vem de är, utan vilken energi de befinner sig i för tillfället.

Det är inte konstigt att man vet om en person kommit in i rummet, även om man inte ser eller hör dem, eftersom man kan känna deras energi, och förändringen i den energi som fanns i rummet innan. Varje persons energi är unik, och vilken energi man vill befinna sig i kan man i stor utsträckning påverka och välja själv. Till exempel genom att hitta sin inre balans och sitt inre lugn, vilket är en betydligt lättare energi än obalans och kaos.

Om man till exempel rör vid ett föremål, så har man i någon liten mån förändrat det föremålets energi, samtidigt som man på samma gång har gett föremålet en del av sin egen energi. Därför går det att känna av personer och föremåls historia, eftersom vi kan känna de energiminnen och energiförändringar som föremålet eller personen gått igenom. Vissa förändringar karaktäriseras av en viss typ av energi, och känns på ett visst sätt. Andra känns på ett annat sätt. Vissa känns tydligt, medan andra är knappt märkbara.

Hur ens egen energi förändras över ett liv, påverkar vem man är och hur man förändras och utvecklas som person. Vilken väg man kommer att ta beror på vilken energi man startat, och utgått, ifrån. Vissa energier kommer att dra till sig vissa upplevelser, medan andra kommer dra till sig andra upplevelser. Eftersom varje persons energi är unik, blir även varje resa och varje livsupplevelse unik.

Universum är stort och innehåller alla typer av energier, som samexisterar i en balans. Vissa delar kan vara obalanserade, men de vägs upp av andra energier. Obalanserade, tunga energier kan vägas upp av obalanserade, lätta energier någon annanstans. Mångfald innebär att alla typer av energier existerar, längs hela spektrumet, även om en del är vanligare och andra mer sällsynta. Vår värld består av en balans av alla dessa, och varje del har ett naturligt jämviktstillstånd. Det innebär inte att energin står stilla, men att den vibrerar med sin naturliga frekvens, den frekvens där den befinner sig i jämvikt och balans, balans med sig själv och med sin omvärld.

En stens energi har till exempel en naturlig frekvens som är väldigt låg, medan en människas naturliga frekvens är betydligt högre. Den är dessutom betydligt högre än den frekvens som de flesta människor vibrerar med idag. Men det är för att många fortfarande befinner sig i en delvis obalanserad och omedveten energi. En obalans som vi spridit till stora delar av vår värld.

Men saker och ting kommer att förändras. Även om det är en förändring som kommer ta väldigt många år, så kommer den gå otroligt fort i relation till människans och jordens historia. Vi kommer ändra vår egen energi, och på det sättet även hela jordens energi. Vi kommer att göra det för att det känns rätt inombords, och för att det krävs för att jorden ska kunna fortsätta att existera och för att liv i olika former ska kunna födas och frodas här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s