En Människas Energi

När jag skriver, och när jag berättar, om hur jag ser att världen, människor och händelser hänger ihop använder jag ordet energi. Kanske skulle det på sikt behövas ett nytt ord för vad det handlar om, men samtidigt känns det som att mycket av det som vi normalt associerar med energi har potentialen att leda våra tankar in på stigar som för oss relativt nära sanningen. Samtidigt kan det vara svårt att veta vad energi är.

För mig är en människas energi tätt knuten till personens inre känslor. Energin berättar vem personen är för tillfället, var man befinner sig och vart man är på väg. Den berättar också var man varit. Energin påverkar inte känslorna, men känslorna är, i mångt och mycket, grunden för en persons energi. Energin är resultatet av vad man känner, och vad man känner idag kan bero på vad man kände igår. Det finns ingen lag som säger att det måste vara så, men oftast finns det ett sådant samband. Och bakom varje känsla finns en tanke som har utlöst känslan.

Samtidigt finns återkopplingen att, vad man tänker idag, ofta beror av vad man upplevt igår. Och vad man upplevt igår beror på vilken energi man befann sig i, och den i sin tur beror av vad man kände igår. Och den känslan föregicks av en tanke, vilken alltså indirekt påverkar vad man tänker idag, vilken energi man kommer befinna sig i morgon och hur universum kommer att möta den energin. Sambandet, orsak och verkan, och hur allting hänger ihop och på ett eller annat sätt är sammankopplat är väldigt spännande, men jag har pratat en del om det tidigare, och i det här inlägget tänker jag lägga det åt sidan och fokusera på energi, som uttryck, koncept, och vad det beskriver.

Och det är kanske inte lätt att veta exakt vad en människas energi är, även om de flesta nog förstår ungefär vad jag menar. Jag ser en persons energi som personens, oftast osynliga, utstrålning. En del skulle kanske vilja prata om aura, vilket bara är ett annat ord för en liknande företeelse. Dock föredrar jag utstrålning, eftersom det ordet innehåller delar som på ett tydligare sätt berättar vad det handlar om. Det handlar om vad man som levande väsen ”strålar” ”ut”. Det är vad alla och allt runt omkring dig kan se, höra och känna osv, av dig, vad och vem du är. Det är också den kontaktyta som en person har med sin omvärld, och genom vilken alla energimässiga transaktioner rör sig, oavsett om de är på väg till, eller från, dig.

På sätt och vis är det också ditt personnummer i tillvaron, som talar om vem du är och var du passar in i universum, och i förhållande till andra energier. Din energi talar om exakt vem du är vid varje givet enskilt tillfälle. Det kan låta som ett låst läge, och som att vara instängd i något som man inte kan påverka, men mellan varje enskilt tillfälle kan man välja att ändra sin energi. Och all energi är konstant rörelse och förändring, så förändring är något som kommer att ske, men vi kan själva bestämma om vi vill ändra oss lite eller mycket, och vi kan bestämma åt vilket håll vi vill ändra oss. Varje människas energi är konstant, och oföränderlig, enbart i den teoretiska händelsen att vi fryser tiden.

För oss som befinner oss i en extremt fysisk värld och lever fysiska liv, kanske det börjar framgå att energi är någonting som inte alltid syns, eller kan märkas av fysiskt, även om den alltid finns där, och överallt runt omkring oss. Samtidigt finns det många fysiska aspekter av en människas energi som kan vara intressanta att titta på, för att ytterligare ge en känsla och förståelse av vad det handlar om. För en människas energi syns i hennes kropp, i hennes hållning, i hennes ögon och hennes leende. Den hörs i hennes röst, ordval och märks i hennes val och handlingar.

Och det finns ingen situation som vi kan komma att befinna oss i, där vi inte har något val. Att alltid stå inför stora eller små val, är något av det allra mest grundläggande i livet. Hur en person väljer beror på vilken energi han eller hon befinner sig i. En persons val säger alltså väldigt mycket om vem personen är. Kanske kan det tyckas fördomsfullt och generaliserande, men en del val hänger ihop med vissa typer av energier. Energier som ofta uppvisar andra gemensamma drag eller egenskaper. Och de säger också mycket om vem personen varit och vem personen kommer att bli, eftersom liknande energier dras till varandra. Eftersom energierna alltid är i rörelse finns det alltid ett utrymme av felmarginal, beroende av en persons val, men oftast stämmer känslan väl.

Och i grund och botten handlar det om en känsla, känslan som personen ger och som berättar vem han eller hon är. En känsla som kan förmedlas genom ett möte, ett telefonsamtal, ett fotografi, en tanke, ett brev eller ett föremål eller en plats som personens energi har varit i kontakt med. Det fysiska berättar helt enkelt väldigt mycket om det som vi inte kan se. Och energin har inga hemligheter. Det går inte att låtsas vara någon, eller något, som man inte är, utan att den medvetna, eller omedvetna, lögnen avspeglas i personens energi.

Kanske känns det konstigt att inse att man är så öppen och exponerad för andra. Men å andra sidan är de lika öppna och exponerade för dig. Samtidigt är det enda som verkligen spelar roll, vad man väljer att dölja för sig själv, eftersom man ändå inte kan dölja något för andra. För motivet att dölja vem man är, är grundat i rädsla, som i sin tur leder till en känslomässigt obalanserad energi. Den obalansen kommer att vara synlig och kännbar för din omgivning, men den kommer också påverka väljer att möta dig. För din utstrålning och energi är din insats i livet. Och resultatet, vad du får tillbaka, beror på vad du satsat. En positiv och balanserad insats kommer ge ett positivt och balanserat resultat. Och insatsen handlar mindre om vilken väg du väljer eller vad du gör, och mer om hur du gör det, med vilken glädje och beroende av vad som är din drivkraft.

Men oavsett vad du får tillbaka, så kommer det att vara precis vad du behöver, för även om din insats är negativ eller ”fel”, så är den bara en spegelbild av din energi, och en negativ energi befinner man sig i, antingen för att man av någon anledning vill utforska ett negativt liv, eller för att man inte vet bättre. Ett negativt svar från universum kommer då stimulera en medvetenhet som gör att du i framtiden, och nästa gång det ska satsas, faktiskt vet bättre, och kan fatta ett medvetet och genomtänkt beslut. Ett val mellan balans, eller obalans, i livet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s