Reinkarnation (del 2)

När man har levt färdigt en fysisk existens, och lämnat sin kropp, finns möjligheten att göra motsvarande resa, fast i andra kroppar, flera gånger, dvs reinkarnera. I teorin finns ingen övre gräns för hur många fysiska liv man kan leva, men i praktiken finns det något av en naturlig gräns. Den bestäms dels av vad man behöver, och dels av vad man önskar. En fysisk existens handlar om många saker, men framför allt är det något man väljer att gå igenom för att det är en bra plattform, och bra förutsättningar, för erfarenheter som kommer leda till ökad medvetenhet, som i sin tur kommer påskynda individens personliga utveckling.

Därför är det förmodligen väldigt få själar som inte lever någon fysisk existens alls, medan de flesta kanske börjar känna sig nöjda efter en handfull liv, eller om inte annat blir mer kräsna när det gäller vilka kroppar eller förutsättningar som de är beredda att ge sig i kast med. För om man ska kunna använda en fysisk existens för att kunna ta nästa steg i sin personliga utveckling, måste förutsättningarna finnas för den aktuella kroppen att agera tillräckligt verktyg för att kunna underlätta det steget.

Vi är alla här på jorden för att, på ett eller annat sätt, lära oss. Många är här för att lära sig av andra, och ta del av deras förståelse, vilket i slutänden ändå ofta handlar om någon form av ömsesidigt utbyte. Min egen erfarenhet säger att det oftast är effektivast att lägga sin uppmärksamhet och sitt fokus på att ta del av de personers budskap, som verkar mer medvetna och som verkar ha kommit längre i sin utveckling än vad du själv bedömer att du gjort. Världen är full av personer som har åsikter åt alla möjliga håll, och som anser sig representera sanning på ett eller annat sätt. En del av dem har absolut vettiga saker att komma med, men det finns också väldigt många som förmodligen inte vet vad de pratar om.

Inget hindrar dig från att lyssna på dem också, men att leva handlar i mångt och mycket om att förvalta den tid och de resurser man fått på bästa sätt, och då vill man kanske lägg sin energi där den ger bäst resultat. Samtidigt kan man bara lära av andra till en viss gräns, tills man vet lika mycket som dem. Därefter måste man hitta andra att lära sig av, eller ännu hellre söka sin egen sanning. Personer som har kommit väldigt långt i sin utveckling kan välja att leva ett fysiskt liv på jorden för att dela med sig av sin egen förståelse och sina egna insikter. Det har potential att hjälpa mänskligheten som helhet, men det är också en ny situation för de själarna, och den erfarenheten kan dessutom öka deras egen medvetenhet.

Ju längre man kommit i sin utveckling, desto färre kroppar är det som finns tillgängliga, som motsvarar kraven. Därför kan man med tiden behöva vänta lite på att rätt möjlighet ska dyka upp. Det spelar däremot mindre roll för de som är relativt omedvetna och inte har kommit så långt i sin utveckling, vilken kropp de besitter. Däremot finns det ingen anledning att de ska lägga beslag på kroppar som har potential till alltför avancerad utveckling. Inte bara för att de skulle ha svårt att ta det till sig, och utnyttja hela potentialen, utan också för att det som skulle utveckla dem mest, utifrån där de befinner sig, förmodligen är att få leva under sämre förutsättningar.

Samtidigt är det självklart så, att när mänskligheten som helhet ökar sin medvetenhet och utvecklas, så kommer standarden på tillgängliga förutsättningar, och kroppar, också att öka. Men det är i alla fall därför som bättre förutsättningar ofta hänger ihop med själar som har kommit lite längre i sin utveckling, även om det inte alltid är så. Och även om det är relativt vad som kan betraktas som ”bättre” eller ”sämre”. Bättre brukar generellt innebära någon form av möjlighet till andlig förståelse och högre medvetenhet. Om det sen visar sig i form av hög intelligens, en stark intuition, en naturlig balans eller något annat, spelar mindre roll.

Sen finns det andra aspekter med en fysisk existens också. Det är en relativt intensiv och fokuserad upplevelse, och man kommer väldigt nära de personer som man delar den upplevelsen med. På samma sätt som människor som delat väldigt intensiva upplevelser tillsammans kommer väldigt nära varandra och skapar starka band sins emellan. Och på samma sätt som man kommer väldigt nära sin familj, sin parter och sina vänner, så kan man ofta välja fysiska existenser som tillåter själen att dela den fysiska upplevelsen med andra själar som man känner, tycker om, och har en stark koppling till sen tidigare. För har man delat tidigare liv tillsammans, så finns spår och latenta minnen, tankar och känslor från det livet kvar. Och det band som man har haft kommer alltid, på ett eller annat sätt, finnas kvar.

På samma sätt som de flesta tycker om att tillbringa tid med personer som de tycker om och känner för, så väljer vi ofta fysiska existenser som tillåter oss att dela de med personer som vi tycker om och känner för. På det sättet är vår andliga familj självklart betydligt större än vår nuvarande fysiska familj. Inte alla i vår andliga familj kanske lever fysiska liv just nu, och det fysiska band som vi har till någon i vår familj idag, kanske inte är samma fysiska band som vi haft till personen i tidigare fysiska liv. Men det är en del av charmen. Omväxling förnöjer, och dessutom utvecklas alla själar från ett liv till ett annat, vilket innebär att varje ny existens alltid kommer att vara ett nytt äventyr.

Oavsett om du är medveten om det eller ej, så finns det förmodligen personer runt omkring dig som delar en historia med sen tidigare liv. Mest sannolikt kan de banden hittas till någon i din familj, i din släkt eller vänskapskrets. Framför allt utmärks dem av en oförklarlig asexuell dragning till, och stark kärlek för, personen i fråga. Att lika energier attraherar varandra innebär att det inte alls är så långsökt att personer som har delat tidigare liv tillsammans, på ett eller annat sätt, kommer mötas och ha någon form av relation även i det här livet.

Sen om det är inom familjen, i vänskapskretsen eller bland affärskontakter spelar mindre roll. Har du ett starkt band till personen i fråga, så kommer känslan finnas där, och din intuition kommer att tala om det för dig. Och att det finns så starka och djupa band är rätt fantastiskt att veta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s