Håll Attraktionen Vid Liv (del 1)

Attraktion är universums grundpelare. Det är den röda tråden som kopplar samman allt och alla. Känslor styr hur fokus för varje individs attraktion ser ut. Ett fokus som i sin tur styr attraktionernas rörelser och hur de prioriteras i förhållande till varandra. Attraktion är något vi kommer i kontakt med dagligen, i alla olika varianter, men den attraktion de flesta av oss kanske är mest medvetna om, är attraktionen till den, eller de, personer man älskar och uppskattar.

Alla människor har förutsättningar att känna alla typer av attraktion, men prioriteringarna kan se olika ut för olika människor. Det ser också ofta väldigt olika ut mellan vilka uttryck attraktionen tar hos män och hos kvinnor. Alla människor kan förstå attraktionen man kan känna till en fysiskt vacker människa, och alla kan förstå attraktionen man kan känna till en person med en vacker insida.

Som själar tror jag vi har fler likheter när det gäller attraktionen vi känner, än vi har i vår fysiska kropp. För när det gäller biologin så vill den styra oss att göra bästa tänkbara val av partner, för vår egen och för våra geners överlevnad. Som själar är livet bara en fas bland många, och det är egentligen ointressant om vi fortplantar oss eller inte, men biologiskt kan man säga att de personer vars attraktion till en annan människa historiskt har lett till barn, har fört vidare sina preferenser när det gäller attraktion. Och jag tror det är därför vi idag blir attraherade av de saker som attraherar oss. Män har genom historien varit relativt oberoende och klarat bra att leda och ta hand om sig själva. När det gäller en partner är gener för skönhet och hälsa attraktiva. Skönhet återfinns sällan hos personer som inte har en bra hälsa, och en bra hälsa är ett tecken på en balanserad och livskraftig energi.

Rent biologiskt har kvinnor befunnit sig i en annan sits. Egentligen hade det inte behövt vara någon stor skillnad i vad som attraherar män och vad som attraherar kvinnor, men det finns en skillnad, och jag tror den har uppkommit av två anledningar. Kvinnor har inte samma fysiska styrka som män, och därför inte samma fysiska möjligheter att hävda sig bland andra i konkurrensen för överlevnad. Plus att när de väntar barn och när barnen är små, befinner de sig i en ännu känsligare och mer utsatt sits.

De flesta kvinnor kan uppskatta en vacker man, men när det gäller val av partner ser prioriteringarna annorlunda ut. Man tackar förmodligen knappast nej till skönhet och hälsa, men ännu viktigare är att mannen kan fungera som en trygghet i tillvaron. En naturlig ledare, som kan ta initiativ och som kommer att vara det stöd som en kvinna historiskt har behövt. Men det allra viktigaste är trygghet, och den tryggaste personen är en person som inte är rädd. En person som är så stark och trygg inombords att han inte är rädd för sina känslor eller för att visa sin sårbarhet.

Om man har en viss mängd energi, så kan man välja att expandera den, och därigenom göra sig större. Då minskar energins densitet, men den får å andra sidan en större kontaktyta mot omvärlden. Om man istället drar ihop sin energi, så att den blir väldigt liten, och centrerad inuti sin kropp, då får energin en väldigt hög densitet. Energin blir hård och ogenomtränglig. Det är inte heller mycket av den information som finns inuti energin som kommer omvärlden till godo. En person som, t.ex. av rädsla, på det sättet stänger in sig i ett skal kommer, energimässigt, att ha ett väldigt begränsat utbyte med sin omvärld. En sådan människa lämnar inte ut speciellt mycket av sig själv, och kan inte heller ta emot speciellt mycket från sin omvärld och ifrån människor omkring sig. Man är instängd i sig själv.

Relationer handlar om kommunikation, vilket framför allt handlar om en energimässig kommunikation mellan människor. Ord säger väldigt lite och är sällan viktiga. Det en människas energi kommunicerar är desto centralare. Man brukar prata om vänskaps-”band”, vilka bygger på en princip som går igen i alla närmare relationer. Nyckelordet här är ”band”. Genom att öppna upp sig själv bjuder man in andra att öppna sig för dig. Två stängda personer är två stängda personer, men mellan två öppna personer skapas ett energimässigt och känslomässigt band. Ett band som kan leda till vänskap, kärlek eller en sexuell relation. Mellan personer som inte har något band finns inga relationer, och de kan inte komma energimässigt nära varandra förrän ett sådant band skapas.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s