Håll Attraktionen Vid Liv (del 2)

Genom att expandera och öppna sin energi bjuder man ut sig själv och sitt innersta, samtidigt som man bjuder in andra människor i sitt liv. Men alla människor är inte öppna, och det är ofta förknippat med en rädsla. För när man expanderar sin energi, minskar dess densitet och den kommer att ha sämre möjligheter att hålla tillbaka känslomässiga intryck utifrån. Det krävs mod, för det handlar om att våga visa sig själv, vem man är och det handlar om att våga visa sig sårbar. Det ironiska är att när man inte längre är rädd för sin sårbarhet, behöver man inte hålla borta ”attacker” från andra. Man låter bara attackerna glida igenom energin och försvinna, utan att försöka hålla emot eller ta åt sig av dem.

För delar man med sig och tar kontakt med andra människor utifrån en grund av inre trygghet, så är man inte beroende av andras trygghet, av andra människor eller deras respons. Det innebär att kontakten och kommunikationen blir ren, naturlig, otvungen och villkorslös. Att öppna upp för att lära någon, utan villkor, krav eller dolda avsikter skapar ett helt annat djup, och en helt annan närhet, i relationen. Om den man pratar med är en person man vill lära känna så kommer ett sådant förhållande att bygga på en helt annan ärlighet och öppenhet som skapar förtroende och gemenskap mellan personerna. Oavsett vilken typ av förhållande det sen handlar om, så kommer banden som skapas vara djupa, ärliga, naturliga och starkt attraktiva.

Många män har uppfostrats att inte visa sina känslor eller sin sårbarhet, medan kvinnor generellt är fullständigt beroende av den öppenheten för att knyta de känslomässiga band som krävs för att väcka attraktionen inom dem. Att de flesta män inte heller uppfostrats till att bli naturliga ledare i sina egna liv gör inte saken bättre. En naturlig och trygg ledare är inte mer investerad i kvinnan han är intresserad av, än han är investerad i sig själv, eller än hon är investerad i honom. Och en man som sätter kvinnor på piedestal, visar inte upp en ledares egenskaper eller energi.

Och jag tror att allt det här är anledningen att så många personer idag är singlar och har så svårt att hitta någon att dela livet med. Singelmän förstår inte varför kvinnor inte är attraherade av dem, och singelkvinnorna förstår inte varför det inte finns några attraktiva män. Att mäns attraktion är enklare att tillfredsställa är en klen tröst om inte kvinnorna kan hitta de egenskaper hos männen som de attraheras av.

Där någonstans står vi, men sanningen, insikterna och förståelsen finns där ute. I böcker, på hemsidor och bland människor. Världen har krympt, och den nya utmaningen är att hitta guldkornen i det konstanta bruset av sand. Att vara singel idag är en utmaning, men attraktion är en nödvändighet även i förhållanden och mellan makar. När attraktionen inte längre upplevs ömsesidig är förhållandet i princip dödsdömt om man inte hanterar problemet. Och det är svårt att hantera problemet om man inte vet vad attraktion kräver, och i sådana fall vad som saknas eller har gått förlorat. Därför skiljer sig folk och förhållanden tar slut runt omkring oss. Oftast för att attraktionen försvunnit.

Det kan tyckas som att mycket pekar åt fel håll, men som på så många andra områden behövs det ibland att man tar ett halvt steg tillbaka för att man ska kunna nästa steg framåt. Och jag tror att det är vad som händer. Sen hänger allt ihop. Vi upplever en period i världen med kraftigt utbredd obalans på håll och kanter. En obalans som även den under en period kommer att bli värre, innan den på allvar kan vända. Samtidigt har vändningen redan börjat, så vi går en spännande och, på sikt, positiv framtid till mötes. Allt kommer inte att bli bra av sig själv, men vi kan se till att det blir det, och vi kommer att klara det.

Och även om män och kvinnor idag har svårt att mötas för att man har svårt att förstå varandra, så finns det en intressant positiv aspekt i det hela. Den typ av kvinnor som män generellt finner mest attraktiva, är de som är mest balanserade i sin energi. De typer av män som kvinnor generellt finner mest attraktiva, är de som, genom sitt beteende, visar att de är de mest balanserade i sin energi. Balans är otroligt attraktivt, och i en framtid där folk har sin inre trygghet i balans, kommer det här problemet inte att finnas i den utsträckningen att det uppfattas som ett problem längre. Män och kvinnor kommer att kunna mötas och skapa starka och nära band till varandra. Inte bara till sin partner, utan till vänner, familj, arbetskamrater och alla människor man möter. Framtiden ser faktiskt ljus ut.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s