Kärlek

Om attraktion är den kraft som styr hur energier rör sig och interagerar med varandra, så är kärlek vad de är skapade av. Det är grunden för världen och för universum. Om kärlek är vad vi som människor består av, innerst inne, så behöver inte det innebära att det är något vi märker av till vardags. Vi kan dessutom ha skapat massor av egna problem och negativitet som grumlar vår känsla av vem vi verkligen är. Vad vi verkligen är. Men vågar man leta tillräckligt djupt inombords, så kommer man till slut att hitta en ren och ljus kärlek. En kärlek som är ovillkorlig och evig.

Det sägs att man inte kan känna någonting för en annan människa, som man inte känner för sig själv. Oavsett om det handlar om hat, kärlek eller något helt annat. Och det är också min erfarenhet. Man kan inte hata en annan människa om det inte finns någonting som man också hatar med sig själv. Och man kan inte älska en annan människa djupare, närmare och intensivare än den kärlek man känner till sig själv. Man kan välja att se det som egoistiskt, men varje persons värld och verklighet börjar alltid inombords, och utgår från individen själv. Det är där man väljer vilken energi man befinner sig i, och därigenom vilken verklighet man kommer att möta.

Befinner man sig i en kärleksfull energi, är kärlek vad man kommer att möta, överallt i världen. För det man uppriktigt känner, är det fokus som man skapar sin värld utifrån. Är kärlek en persons fokus, är kärlek vad som kommer att skapas, oavsett vad personen sen tar sig för. Skapande handlar alltid om att börja med sig själv, och sen låta omvärlden ställa om sig efter den förändringen. Det sker alltid i små steg, men över tid kan förändringen för en enskild person vara enorm.

Resan för att hitta sin inre balans och trygghet, är i lika stor utsträckning en resa för att hitta fram till den kärlek som finns innerst inne, och som alltid funnits där. Det handlar om att skala bort alla lager av negativitet, motstånd och oväsentligheter som man genom åren kapslat in sin kärleksfulla kärna med. Ofta i så stor utsträckning att man inte längre kan se, känna, eller ens komma ihåg att den faktiskt finns där. Ett liv utan kärlek är ett ganska tråkigt liv som kännetecknas av en känsla av meningslöshet. I ett tidigt skede är det lätt att köpa missuppfattningen att det man saknar är kärleken från en annan person. Men känner man inte sin egen kärlek kommer man heller aldrig kunna känna en annan persons kärlek.

Och att göra sig beroende av den bekräftelse och tillfredsställelse som man, i viss mån, kan få från någon annan, är inte lösningen och det är inte heller grunden för långvarig energimässig stabilitet. Balans handlar inte om att hitta saker att hålla sig i för att inte ramla. Visst kan det hjälpa för stunden, men man gör sig i samma stund beroende och tappar därigenom sin frihet. Balans handlar om att hitta en så stark energimässig inre jämvikt att man inte längre känner något behov av att hålla i sig. För att man befinner sig i balans. Det är först när man hittat den styrkan och inte har händerna upptagna av att hålla i sig, som man på allvar kan sträcka ut en hand och möta en annan människa. Och äkta kärlek är alltid villkorslös. Är den inte det så är det inte kärlek, utan något annat.

Medvetenhet och personlig utveckling handlar om att växa som människa, och inom oss alla finns en nyfikenhet och en drivkraft som önskar att ta del av den utvecklingen. Energimässigt kan utvecklingen mot ett balanserat inre jämföras med ett litet träd. Det tar tid för trädet att växa, och man varken ser eller märker någon skillnad från en dag till en annan. Men för varje dag gräver sig rötterna lite djupare och trädet blir starkare. Samtidigt växer trädets krona sig större, vackrare och högre. Grenarna blir fler och letar sig åt alla håll. Ett starkt träd med djupa rötter kan motstå en orkan, och på samma sätt kan en stark och balanserad människa ta sig igenom och hantera allt som livet väljer att låta personen uppleva. Utan att det skadar eller påverkar den kärleksfulla kärnan och personens inre trygghet.

Den kärlek som all energi, i sin kärna, består av märks inte bara inombords eller hos andra människor. Den märks också i all energi vi attraherar. Att utvecklas handlar om att dra till sig de upplevelser och erfarenheter som bidrar till den utvecklingen. Det är något vi ofta gör omedvetet, samtidigt som allt verkar otroligt väl planerat och skräddarsytt för varje individ. Det är lätt att få känslan av att vara otroligt väl omhändertagen, även när de upplevelser man tvingas gå igenom, är jobbiga. Att utvecklas handlar om att flytta sina egna inre gränser tills de i praktiken inte finns längre. För att det ska fungera måste man flytta dem i små steg. Men känslan om man befinner sig i en öppen och mottaglig energi, är snarare att de upplevelser man, till synes slumpmässigt, går igenom flyttar de gränserna åt en. I precis lagom stora steg, precis när man är redo för det.

Och det är egentligen ytterligare ett bevis för livets och universums underliggande och oändliga kärlek. Att förstå att man är älskad och omhändertagen även i de stunder då livet kan kännas jobbigt. Att utvecklas handlar om att ställas inför små och stora utmaningar, och visa att man vågar konfrontera och klarar att hantera, de utmaningarna. Och det sker per automatik enligt en förutbestämd plan. En plan som bestämts utifrån den energi du befann dig i när du föddes till det här livet. Och vart eftersom du utvecklas och förändras, utvecklas och förändras även planen. Och om man följer sin intuition, kommer man automatiskt ta de steg som det är meningen att man ska ta, och man kommer att ta dem när det är meningen att de ska tas.

Och oavsett hur jobbigt det kan kännas så kommer man aldrig förväntas göra någonting som man inte är redo att klara av. Och varje rädsla som man vågar ta steget att konfrontera, är en investering. Och varje uppriktig investering som du gör i dig själv ökar din akties värde. Antagligen i andras ögon, men ännu viktigare, i dina egna ögon. På sätt och vis är det där din självkänsla, ditt självförtroende och din trygghet finns. Att du investerar i dig själv innebär att du tror på dig själv och din potential.

Det finns ingen brist på kärlek i världen. Men ofta gör vi vårt bästa för att gömma undan och maskera den bakom rädsla, krav och känslor av otillräcklighet. Det är därför första steget alltid handlar om att konfrontera sitt eget inre, och möta alla rädslor och allting som ligger i vägen för den person som du egentligen är. Att hitta sin egen kärna och sin egen själ. När ingenting längre ligger i vägen kommer livsglädjen och kärleken fylla människans energi. Och en person som älskar livet kommer uppleva att den kärleken är besvarad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s