Summering

Det här är inlägg nummer 100 på bloggen, och jag vill ägna det åt reflektion och summering. Jag är otroligt stolt över hur mycket jag har hunnit skriva om, och hur logiskt och tydligt jag känner att jag faktiskt lyckats förklara de insikter jag vill förmedla. Sen är jag väldigt fascinerad över livet, över universum och hur det verkar finnas en mening och logik bakom allt som sker, eller inte sker. På sätt och vis är det den här röda tråden som jag velat belysa, men jag har ändå svårt att sluta förundras över den. Och jag förundras över den varje dag.

Efter 100 inlägg känner jag att jag har haft en god möjlighet att ventilera mina tankar och mina insikter. Jag har fått sagt det jag känt har varit viktigt att säga, och har helt enkelt inte så mycket mer att tillägga. Istället för att försöka hålla liv i bloggen, trots detta, så väljer jag att sluta på topp. Jag räknar dock med att bloggen kommer fortsätta finnas tillgänglig, och jag har för avsikt att underhålla och uppdatera befintligt material i mån av behov. Men som det ser ut nu har jag inga planer på att posta nytt material. Samtidigt vet jag inte vad framtiden har planerat för mig, och skulle det kännas rätt att väcka bloggen till liv igen, så kommer jag att göra det, men för tillfället känns det som att den fyllt sin funktion.

Redan när jag startade bloggen visste jag att dess liv skulle vara begränsat. För dess syfte, och det, som jag valt bloggen som plattform för att förmedla, är, för mig personligen, begränsat. De insikter jag har skrivit om har jag samlat på mig under lång tid, och jag ser det som värdefullt att få materialet nedskrivet och dokumenterat. Och även om jag gör framsteg, och förstår nya saker, varje dag, så är det inte tillräckligt att regelbundet fylla bloggen med, och dessutom upprätthålla en hög kvalitet. För mig har det handlat om att förmedla mina mest värdefulla insikter på ett sätt som jag hoppas andra kan ta till sig. Att portionera ut materialet en liten bit i taget tror jag har gjort att det varit enklare att läsa, samtidigt som det gett utrymme för reflektion mellan inläggen.

På sätt och vis hade jag en bild av att insikterna skulle väcka mer uppmärksamhet. Att de skulle uppfattas som både intressanta, spännande och smått kontroversiella. Jag trodde antalet läsare skulle vara större och att aktiviteten i kommentarer skulle kräva mer engagemang från min sida. Över lag har jag fått väldigt lite feedback eller reaktioner på det jag skriver. Kanske för att ämnet fortfarande inte anses vara ok att prata om, utan att man anses som annorlunda och avvikande. Kanske beror det på att de som skulle ha allra störst utbyte av förståelsen, som mina insikter har möjlighet att ge, inte är redo att ta det steget.

Den feedback som jag trots allt har fått från olika håll, har varit unisont positiv. Samtidigt föll antalet besökare i början av sommaren, och har legat kvar på en låg nivå. Om jag drivit den här bloggen, i första hand, för er som läser den, så hade jag därför inte fortsatt så här länge. Men det jag skriver, och det arbete som jag lagt ner, har framför allt varit för min egen skull. Dels för att dokumentera och sammanställa mina egna tankar och intryck, och dels har skrivandet bidragit till min egen utveckling. Dels eftersom jag faktiskt gjort många insikter under skrivandets gång, och dels som en sorts bearbetning av, och komplement till, den process som jag själv går, och har gått, igenom.

Att bloggen har haft ett värde för mig, är anledningen till att den finns, och är så omfattande som den är, idag. Har den dessutom varit till hjälp för någon annan så är det en stor bonus. De problem som jag haft i mitt liv, och anledningen att det tog så lång tid att förstå hur jag kunde ta mig ur dem, berodde på att den här informationen inte fanns tillgänglig för mig. Om man inte vet hur världen ser ut, fungerar och hänger ihop, så är det svårt att veta hur man ska bete sig för att nå dit man önskar, och uppnå de mål man önskar uppnå. Det är som att försöka vinna i ett sällskapsspel där ingen förklarat reglerna, eller vad spelet ens går ut på. Det blir i stort sett omöjligt.

Jag kan tycka att den här grundläggande förståelsen är något som skulle vara av värde om varje människa hade tillgång till redan i ett tidigt skede av sitt liv. På sätt och vis faller det ansvaret på föräldrarna, även om barnet har ansvaret för vilka föräldrar man väljer. Och hur bra föräldrarna kommer att lyckas i att förmedla den här kunskapen beror helt och hållet på var de själva står i sin utveckling. Som tur är så går utvecklingen på sikt alltid framåt. Även när den kortsiktigt verkar gå bakåt, så brukar det vara det bästa för den långsiktiga utveckling.

Innan jag avslutar vill jag ta några minuter och summera några av de allra viktigaste insikterna som jag vill förmedla via min blogg. Utan att gå in för djupt i några detaljer, eftersom jag redan behandlat de här insikterna i tidigare poster.

– Vi existerar och lever som själar. Vår fysiska kropp är enbart ett verktyg och transportmedel som vi lånar under en begränsad fysisk livstid.

– I grund och botten är vår själ energi, och alla och allt omkring oss består också av energi. Även händelser och erfarenheter har en energi kopplad till sig.

– Energi är aldrig statisk, utan befinner sig alltid i någon form av rörelse. Dels i förhållande till annan energi, men även internt.

– Det finns en relation, och sker ett utbyte, mellan energier. Hur det utbytet ser ut beror på hur energin ser ut. Energier som liknar varandra attraherar, och dras till, varandra.

– Hur en energi ser ut, och vad den därigenom drar till sig, i form av personer och upplevelser, beror på hur dess fokus ser ut.

– De känslor som utmärker en energi, är dess fokus. Är man utlämnad åt sina känslor, har man också lämnat bort makten över sin energis fokus, och därigenom vart livet för dig.

– Varje människa är själv, direkt eller indirekt, ansvarig för sitt eget liv, hur det ser ut, vilka upplevelser man drar till sig, och sitt välbefinnande

– Man har alltid, och i alla situationer ett, eller flera, val. Det finns alltid alternativa vägar att gå.

– Rädsla av olika slag är den känsla som oftast är orsaken till att personers energier inte har det fokus som de önskar, och därigenom inte drar till sig önskade upplevelser.

– Medvetenhet är första steget på vägen bort från rädsla. Men man måste också öppna sin energi för förändring, och vara mottaglig för den balanseringsprocess som följer.

– Utifrån ett energimässigt perspektiv finns det en logik, en rättvisa och en röd tråd bakom allt som sker.

– Ofta har vi skolats och uppfostrats att köpa en bild av vår omvärld, och andra människor, som inte stämmer speciell bra överens med verkligheten.

– Vad man ägnar sig åt spelar mindre roll än energin som är drivkraften bakom aktiviteten. Är drivkraften positiv och balanserad kommer resultatet bli balanserat. Oavsett hur man agerar.

Det är de insikterna som jag kommer att tänka på spontant, och som jag skulle sätta främst. Men självklart har jag skrivit om massor av andra spännande insikter och samband under året som gått. Jag har också gått ner djupare i detaljer och logik kring kring några av de fenomen som gjort mig själv nyfiken. Materialet som finns här på bloggen är förmodligen tillräckligt för att fylla en bok, och även om man läst det mesta både en och två gånger så tror jag att det fortfarande det finns nya saker att upptäcka. Det är också så att vad man har förmåga att ta till sig, beror på var man befinner sig i sin egen utveckling. Och eftersom det är något som ändras för varje steg man tar, så kommer man kunna tillgodogöra sig mer och mer av informationen, i takt med att ens medvetenhet och förståelse ökar. Detsamma gäller mig.

Jag tacka alla som har läst, och tagit del av, det som jag skrivit. Det här har varit en spännande och intressant period i mitt liv, men nu är det dags för mig att gå vidare. Nya utmaningar väntar och det har blivit dags att ta ett nytt steg på vägen mot en stabil, trygg och balanserad energi för mig. Ni får väldigt gärna skriva och berätta vad bloggen, eller egna insikter, har betytt för er. Jag svarar också gärna på frågor, om livet, medvetenhet, inre balans osv. Vill ni kontakta mig utanför bloggen, så nås jag via mail.

Jag önskar er lycka till i livet, och på resan mot ökad medvetenhet, inre trygghet och en stabil energimässig balans!

Annons

3 tankar om “Summering

  1. Hej! Jag har gått in och läst din blogg emellanåt och alltid fastnat och blivit uppslukad av din text. Jag gillar att det är enkelt och tydligt skrivet och ämnena du tagit upp har berört mig starkt.
    Så jag tackar dig så hjärtligt för att du velat dela med dig av dina erfarenheter och önskar dig lycka till i framtiden.
    Mvh maria

    • Tack Maria, riktigt roligt att höra! För egen del är jag på väg in i en ny fas i livet som kommer innebära stora förändringar på det personliga planet. Positiva förändringar som kommer ge mig en ny grund att stå på och utgå ifrån. Det här blir mitt bokslut över tiden som varit och vad jag lärt mig fram tills nu. Samtidigt är det här bara början och fler insikter väntar. Vet inte när, eller i vilken form, de kommer, men vi går definitivt en spännande framtid till mötes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s