Frågor Och Svar

Nu har jag svarat på alla frågor som har kommit in, och jag har skrivit om alla ämnen som ni har föreslagit. Undrar ni över något mer, eller är nyfikna på min syn på något annat område, kan ni självklart fortfarande höra av er. Tills dess kommer det bli en naturlig paus när det gäller inlägg på bloggen. Jag tycker visserligen det är kul att skriva, speciellt om de här ämnena som jag brinner för, men samtidigt vore det så klart fantastiskt om avsaknaden av frågor beror på att folk börjar känna sig mindre oroliga, rädda, vilsna och helt enkelt tryggare inombords.

Och det är inte omöjligt, för jag tror många av de problem vi ser i världen, och allt jobbigt som människor går igenom, kommer sig av att folk i stor utsträckning upplever sig som vilsna. En vilsenhet som leder till känslor av maktlöshet, frustration, rädsla, ilska, hat, ångest osv. Känslor som tyvärr ofta leder till destruktivt beteende, antingen mot sin omgivning, mot sig själv eller båda delarna. Men kanske är det så enkelt som att ingen förklarat spelreglerna och hur livet fungerar? Hur ska man då kunna uppnå önskat resultat med sitt deltagande? Eller också har man fått lära sig ”fel” regler, av personer som själva är lika vilsna. Och på så sätt fortgår en ond cirkel.

För återkommande läsare här på bloggen är det inte omöjligt att ett mönster nu börjar utkristallisera sig, en röd tråd och en underliggande logik börjar bli synlig. Antingen finns det massor av problem på jorden, eller också finns det i stort sett en enda underliggande orsak till alla de problemen. Antingen är det svårt att veta hur man ska komma till rätta med allt man upplever som ”fel”, eller också finns det en väg som har potential att råda bot på alla de här problemen. För att det innebär att man tar bort bränslet som annars konstant föder och underhåller dem.

Om jag avslöjar att ”rädsla” är den underliggande orsaken tror jag inte det är förvånande för er som brukar läsa vad jag skriver. Jag kommer tillbaka till detta gång på gång, och det gör jag för att det är en så viktig och central del för mänskligheten just nu, och i den process som många befinner sig i, eller kommer behöva gå igenom, de närmsta åren. Svårare är det kanske att köpa att rädsla egentligen inte finns. Den fanns inte innan vi människor uppfann rädslan, och den existerar idag enbart hos de personer som gjort den till en del av sin sanning, genom att tro att den är sann och äkta. Och därigenom ge den näringen den behöver för att fortsätta existera i de här personernas sinne.

Lögnen med rädsla är att det, för oss som själar, inte finns någonting att vara rädda för. Det finns ingenting vi behöver oroa oss för. Det finns ingenting vi måste ta hand om eller göra. Vi har alla evigt liv. Det finns massor av saker vi kan välja att göra, men ingenting vi måste göra. Man kan argumentera att detta inte är relevant för oss som människor, då vi måste äta och vi måste andas osv. Men frågan i så fall måste bli: Vem är du? Är du din själ och en del av universum, livet och kärleken, eller är du din fysiska människokropp? Och om du är båda, vilken är du först och främst? Är du en kropp med en själ, eller en själ med en kropp? I min värld råder det ingen tvekan. Varje människas själ är lika stor som hela universum, lika stor som allt som finns, och den är allt som finns.

Kroppen är fantastisk, men samtidigt enbart ett tillfälligt verktyg som vi har för att uppleva. Och genom att uppleva andra saker, upplever man sig själv. Kroppen finns inne i själen, inte tvärtom. Och meningen är att man till slut ska få möjlighet att uppleva sig själv som ren kärlek. Den rena kärlek som vi alla består av. Kärlek är vår själ, vår själ är kärlek, och den är evig och allt som finns. Det säger sig självt att en så omfattande och avancerad resa i medvetenhet, självuppfattning, förståelse, själslig och andlig utveckling består av många steg, varav varje steg kan behöva sina specifika förutsättningar för att upplevelsen ska bli den vi, direkt eller indirekt, önskar oss.

Vi kommer därför behöva använda många olika fysiska kroppar, och uppleva många olika liv, med var för sig unika förutsättningar och omständigheter, för att nå fram till vårt mål. Vi kan inte räkna med att det ska räcka med ett enda ”verktyg”, det troliga är att vi kommer behöva flera, och sannolikt mer och mer avancerade verktyg/kroppar/liv för att vi ska fortsätta avancera, fortsätta utvecklas och fortsätta växa i medvetenhet. Så länge du känner att din fysiska kropp fyller en funktion för dig kommer du antagligen välja att ta hand om den, genom att t.ex. äta och andas. Men det är i så fall ett frivilligt val, ingenting du, som själ, tvingas göra. Om du inte andas kommer din fysiska kropp förvisso inte överleva, men det innebär bara att du som själ kan välja att återfödas med en annan fysisk kropp, som kanske bättre fyller sitt syfte för dig idag, utifrån var du står i din utveckling just nu.

Poängen är att allt handlar om frivilliga val, det finns ingen som tvingar dig att göra någonting mot din vilja. Du har alltid ett val, och det finns ingenting som du ”måste” göra. De flesta val får kortsiktiga eller långsiktiga konsekvenser, men medvetenhet om dessa är inte samma sak som avsaknad av val och alternativa möjligheter. Och eftersom det inte finns någonting som du måste göra finns det inte heller någonting att vara rädd för. Man kan låtsas att rädslan är verklig, för att njuta av upplevelsen av hur det i så fall skulle kännas, men det betyder inte att rädslan faktiskt är sann.

Den här vetskapen är grunden för hundraprocentig inre trygghet som själ: Det finns ingenting som kan skada dig, det finns ingenting att vara rädd för, det finns ingenting som krävs av dig och ingenting som du måste göra. Du väljer vad du vill göra och uppleva, och du kan göra vad du vill. Du skapar din egen upplevelse av livet och av dig själv, och oavsett vilka vägar du väljer, kommer du alltid komma fram till sist. Det är till och med garanterat, eftersom din resa styrs av kärleken som är inbyggd i allt liv. Kärleken som är allt liv, som är du, och som strävar efter allas bästa och att ge varje individ exakt det de önskar sig eller behöver, i varje enskild situation. Alltid.

Befinner du dig i motstånd eller inre obalans är det grunden för vad livet, vilket är samma sak som du själv, kommer uppfatta att du behöver. Och det kommer att spegla dig, energimässigt, genom att ge dig möjlighet att uppleva just det motstånd utanför dig själv, som du upplever inombords. Det kommer förr eller senare väcka din medvetenhet och öppna upp för andra val, vilket är det som din själ önskar sig allra mest.

Det är så livet och kärleken fungerar, och kärleken uppfyller på det sättet alla människors alla önskningar. Alltid. Och önskningar är de tankar och känslor som kommer direkt från hjärtat, som är din själs önskningar. När du ser eller upplever att en önskning blir uppfylld, njut av tacksamheten över vad du fått, och ta chansen att uppleva, fullt ut, kärleken du känner inom dig när du inser att livet har gett dig den vackraste av gåvor. Gåvan av kärlek, evig och ovillkorlig kärlek.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s