Att Skapa Ett Universum

Kreativitet är en egenskap som alla människor, i olika utsträckning, besitter. Det är en av våra största drivkrafter. Vi är skapande varelser, och skapandet pågår hela tiden. Det är inte ovanligt att man säger att situationer och saker blir vad man gör dem till. Och det ligger definitivt någonting i det. Men man kan också ta tanken ännu längre. Konstaterar man att varje människa hela tiden gör val, medvetet eller omedvetet, förstår man att det man upplever, erfar och går igenom, alltid är resultatet av val. Ett val behöver inte heller vara aktivt för att vara ett val, det fungerar i alla fall, och det handlar fortfarande om ett skapande.

Varje person är själv den som är ytterst ansvarig för sitt liv och allt som man är med om. För att man alltid, någonstans på vägen, hade kunnat göra ett annat val och fått ett annat utfall. Men man gjorde inte det. Genom val skapar man själv sitt eget liv, och bygger upp sitt eget universum. Det spelar ingen roll om det man bygger upp är sant eller inte, för lika attraherar lika, och det man väljer att se kommer man därför också att få bekräftat.

Valen är onekligen en viktigt ingrediens, och en av de absoluta grundpelarna i livet. Och hur man väljer varierar från person till person. Vi är alla olika, med olika förutsättningar, bakgrund, personlighet och preferenser. Därför kommer våra val och våra resor genom livet att se olika ut, och variera väldigt mycket från person till person. Medvetna val görs ofta utifrån personens önskemål och längtan efter specifika upplevelser. Omedvetna val görs ofta baserat på personens intuition. En balanserad persons intuition är god, för att den är väl förankrad i vem man är som person, och vad man verkligen vill, innerst inne. En obalanserad persons intuition kommer utgå ifrån en självbild och föreställningar som inte nödvändigtvis är sanna. Det kommer kännas lika rätt för en obalanserad person, när valen görs, men valen kommer inte leda dem dit de önskar komma. För att valen inte utgår ifrån deras egen sanning.

Sen är det viktigt att ha i åtanke att inget val är mer eller mindre rätt än något annat. Det som är rätt för en person kan vara fel för en annan. Och det som var rätt för en person igår, behöver inte vara rätt för samma person idag, eller i morgon. En balanserad persons val kommer leda till det personen önskar att uppleva. En obalanserad persons val kommer inte att göra det, utan snarare leda skapa situationer som personen inte önskar. Spontant kan man tycka att det borde kännas fel, och ett mindre bra val, men det behöver inte vara så. En obalanserad person befinner sig i en fas i sin egen utveckling, där man behöver vissa erfarenheter och upplevelser för att förstå. Den erfarenheten och förståelsen kommer av att man omedvetet, genom sina val, försätter sig i de situationer man behöver gå igenom. För att ta nästa steg i sin utveckling. Nästa steg mot balans.

Även om balanserade personer fortsätter att utvecklas, så kommer de att ha helt andra möjligheter att skapa precis det liv och de upplevelser de vill ta del av. En obalanserad persons liv kommer att verka betydligt mer okontrollerat och slumpartat. I och med att saker och ting inte blir som man vill, och man ofta hamnar i situationer man inte räknat med. Men samtidigt är det två helt olika situationer och det är inte realistiskt att jämföra de två. Det kan tyckas mycket trevligare att få allt man vill ha, än att behöva gå igenom en massa motgångar och jobbiga situationer, men man får komma ihåg att det är två olika faser i en individs, en själs, utveckling. Väldigt mycket går inte att förstå genom att läsa en bok. Det allra mesta måste upplevas för att man ska förstå. Man behöver se olika sidor av samma sak, och man behöver kontrasterna för att förstå att sanningen antagligen existerar någonstans mellan svart och vitt.

Ett annat verktyg som används i skapandet, är fokus. Vi är alla, och allt omkring oss, energi. Genom fokus, låter vi det vi fokuserar på ta plats i vår energi. Ju större fokus, desto större del av vår energi och vad vi strålar ut mot vår omgivning. Och lika attraherar lika. Ju starkare fokus, desto starkare attraktion. Fokuserar man till exempel på pengar, kommer man attrahera pengars energi. Samtidigt är rädsla också ett starkt fokus. Är man rädd för att aldrig ha tillräckligt med pengar, är det där fokus kommer att ligga, och energin man strålar ut kommer se annorlunda ut. Istället för att attrahera pengar, kommer man attrahera avsaknaden av pengar. Drivkraften bakom vad man önskar sig är därför otroligt viktig. Man kan vara nyfiken på hur det skulle kännas att ha pengar, vilket är en balanserad önskan. Och man kan vara rädd att inte ha tillräckligt med pengar för att köpa bilen som skulle göra grannen avundsjuk, vilket är exempel på negativt fokus och en drivkraft som utgår från obalans.

Vi har alla mycket större makt än vi kanske vill förstå eller göra sken av. För allt positivt medför också någon form av kostnad. Med makt kommer ansvar. Har varje individ själv den ultimata makten att bestämma hur sitt liv ska se ut, och skapa sitt eget universum, innebär det också att ingen annan kan hållas ansvarig. Oavsett om saker och ting går ens väg eller inte, så ligger ansvaret på varje persons axlar.

Spontant kan det kännas jobbigt att ha blivit anförtrodd så stort ansvar, men det är en känsla som är obalanserad. För att den hänger ihop med en rädsla för att göra fel. Men kan man släppa tanken på rätt och fel, och sluta jämföra sig med andra, finns det inte mycket att vara rädd för. Livet är ett pärlband av vägval, och varje upplevelse och erfarenhet har sitt värde.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s