Att Släppa Sitt Bagage (del 2)

Det som är viktigt är att komma igång, ha målmedvetenheten, tålamodet och regelbundet avsätta tid och energi för processen, som bör vara högt prioriterad. Som många människors vardag ser ut har man dagligen massor av måsten. Man har jobb som ska utföras, barn som ska tas omhand räkningar som ska betalas, tvätt som ska tvättas, vänner som ska träffas osv. Men när processen väl kommit igång rullar den på av egen kraft, och allt som behöver skötas om runt omkring, kommer att ordnas, på ett eller annat sätt. Att ta steget till balans är prioriterat av livet, och livet kommer att göra allt för att hjälpa dig genom den fasen.

Sen är det några andra saker som det underlättar att ha förståelse för. Det kommer till exempel att ta tid. Bagage släpps inte över en natt, oavsett hur mycket man vill eller hur hårt man jobbar på det. Det är som att gå ner i vikt, eller som att bygga muskler, det kräver kunskap, tålamod, dedikering och tid. Räkna med ett halvår för att hitta medvetenheten och stabiliteten som krävs för att på allvar starta processen. Sen tar det antagligen 6-12 månader till för att rensa sin energi helt och släppa merparten av sitt bagage.

Det kommer också att gå upp och ner. Ibland kommer det kännas som att det går snabbt framåt, och ibland kommer det kännas som om utvecklingen går bakåt. Då gäller det att lita på vad man gör och ha tålamod. Processen går framåt, men det är naturligt att den kommer innehålla toppar och dalar. Den känslomässiga obalansen ligger nämligen olika djupt, därför kan processen liknas vid att arbeta sig igenom skalen på en lök, lager efter lager. När man tagit sig igenom ett lager, följer en lättsammare och lyckligare period för en kort stund, men snart börjar arbetet med lagret under, och då kommer det kännas jobbigare ett tag igen, osv. Hur många lager det finns varierar säkert från person till person, men räkna med att det finns många, och att samma tankar och känslor ibland kan finnas med i flera lager. Så att man får släppa helheten i etapper eller steg.

Att släppa sitt bagage är en energimässig ansträngning för kropp och själ. Under den perioden kommer man inte fungera på toppen av sin förmåga. Det är en stor fördel om man kan avsätta lite extra tid i vardagen, både för processen och för återhämtning emellanåt. Kanske kommer man vara trött i perioder, ha svårt att sova, drömma mycket, vara mindre social och behöva mer egentid. Gå på känsla och försök att ge kropp och själ vad du känner att de behöver för att ta sig igenom det här på bästa möjliga sätt.

Det är också så att negativiteten kommer att störa effektiviteten i processen, speciellt i början när bagaget är så påtagligt. Man kommer inte ha förutsättningarna att praktisera det avslappnade och tillåtande tillståndet intill perfektion. Det är viktigt att inte vara för hård mot sig själv. Alla är barn i början, och även om man inte lyckas perfekt, så kommer det vara tillräckligt bra för att processen ska dra igång, och för att saker ska hända. Och för varje gång man tagit ett steg har man en helt ny och stabilare grund att utgå ifrån när det är dags att ta nästa steg. Så man kommer att bli effektivare och effektivare ju längre man kommer och ju mer negativitet man lyckas släppa.

Vad det handlar om är mer eller mindre att konfrontera sina rädslor, alla starka känslor och negativa tankar. En känsla har alltid föranletts av en tanke. Och känslor kan i sin tur leda till rent fysisk smärta. Man kan säga att det handlar om en tvåstegs-raket. Steg ett är att lyfta upp den obalanserade energin till ytan. Steg två är att låta en stark medvetenhet desarmera den, och konvertera den till balanserad energi igen. I skolan har man fått lära sig att energi varken kan skapas eller förstöras, bara ombildas och ändra form. Min erfarenhet är att det stämmer, och att släppa bagage, är samma sak som att konvertera, och omvandla, sin energi, från kaos till balans.

Det går inte att komma undan några rädslor, eller några jobbiga tankar. Allt behöver komma fram i ljuset, och förr eller senare kommer det göra det, vare sig man vill det eller inte. I princip innebär det att man kommer återuppleva allt man gått i genom i livet, varje obalanserad tanke och varje obalanserad känsla. Det är inget man behöver ha koll på, eller ta ansvar för på egen hand. För så snart processen är igång, så kommer det som behöver komma fram, att komma fram. Och det kommer göra det i en ordning och takt som passar dig bäst.

Balans är inget magiskt eller saligt tillstånd. Man kommer fortfarande behöva gå igenom med- och motgångar, men det är på en annan nivå, och man kommer känna sig så mycket starkare och friare som människa. Man kommer inte vara beroende av andra längre, och man kommer känna att man äntligen kan vara sig själv fullt ut. Det handlar mer ett inre och yttre lugn, en harmoni, ett styrka och ett oberoende. Som en ny klarsynthet, starkare intuition och klokhet. Man kommer fortfarande känna känslor, men de kommer inte ta över på samma sätt. Man kommer inte längre att vara utlämnad åt dem, och man kommer inte må dåligt av dem.

Att ta det här steget, är någonting som alla själar måste göra någon gång. Några få har redan gjort det, i tidigare liv, och för andra har det blivit dags nu. En del har så mycket kvar att jobba på för att hitta medvetenheten, att de kan behöva ett eller två liv till innan det blivit dags för dem. Varje person kommer känna innerst inne när det är dags. Det kan låta som att processen kräver mycket tid och energi, och det är sant, men det är ändå otroligt lite relativt ett helt liv, eller relativt alla liv man har, och kommer att leva. För balansen och kunskapen om balans är något man tar med sig när man väl tagit steget. Och att ta det steget är förmodligen den viktigaste och finaste investeringen du kan göra i dig själv och resultatet kommer komma till stor glädje för alla runt omkring dig.

Du står på gränsen till en ny verklighet, och ett nytt sätt att se världen.
…Och du har allt att vinna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s