Fysik Och Hälsa

Vi lever i en fysisk värld. Mycket av det vi ser är fysik, men det finns väldigt mycket vi inte kan se, som också tillhör den fysiska dimensionen. Det finns en del fysiska förutsättningar och begränsningar att föhålla sig till, men vi har också stor möjlighet att påverka vår fysiska upplevelse och våra fysiska förutsättningar på egen hand. Att träna sin kropp kan till exempel göra den starkare, så att man orkar mer. Men den mentala biten, och vilken energi man befinner sig i spelar kanske ännu större roll.

I mina inlägg pratar jag ofta om balans. Man kan använda många namn på tillståndet och det samspel med omvärlden som jag tänker på: harmoni, jämvikt, stillhet, symbios, frihet. Men ordet balans har en energi som ligger närmare sanningen för mig, och det säger dessutom mycket om principen och hur man i ett balanserat tillstånd interagerar med sin omvärld: i balans.

Förutsättningen för att kunna leva balanserat är att man befinner sig i en energi som är balanserad, fri från känslomässigt bagage, inre spänningar och motstånd. Balans är något andligt, mentalt, men också väldigt fysiskt. Obalans innebär att man befinner sig i en tung energi, en energi som på sikt fysiskt kommer tynga ner kroppen. Känslomässig negativitet innebär energimässiga anspänningar och omedvetna inre motstånd mot sitt eget välbefinnande, och sin egen lycka.

En obalanserad persons inre spänningar kommer leda till fler rynkor, osymmetri (obalans) i kroppen och sämre förutsättningar att prestera på alla olika nivåer. All energi som läggs på att vara rädd, orolig, arg, frustrerad osv, kommer sätta sin tydliga fysiska prägel på en obalanserad person. Men obalansen påverkar även kroppen ner på cellnivå, och kommer att påverka kroppens fundamentala funktioner negativt. En obalanserad person kommer dra på sig sjukdomar lättare, samtidigt som kroppen kommer vara sämre rustad att ta hand om virus och bakterier.

En obalanserad person kommer åldras i förtid och löper en större risk för olyckor, otur och sjukdomar. En av de vanligaste sjukdomarna som en negativ energi och utstrålning, på sikt drar till sig, är cancer alla dess olika former. Det är ett tydligt tecken på att man befinner sig i en negativ energi, men även lindrigare varianter, som förkylning, influensa, magsjuka, olika allergier osv. dras till samma typ av utstrålning.

En balanserad persons kropp kommer fungera bättre och se yngre och vackrare ut. Personer som blir riktigt gamla är inte de personer som oroar sig eller har en negativ syn på livet. Det är de personer som trivs, är flexibla och nöjda med vad de har. De som inte behöver någon speciell anledning för att njuta och som inte oroar sig eller känner stress. Det är egentligen inget magiskt eller speciellt med de personerna. Det speciella är att de lever i balans, med sig själva, sin omgivning och med livet, och balans är ett val och en väg som alla har möjlighet att välja.

En del av paketet med ett fysiskt liv är att gå igenom åldrande, men hur mycket man åldras, och på vilket sätt har man också en stor makt över att välja. Det är ingen slump att den som verkar ha mycket otur, och råka ut för allt möjligt, också åker på motgång efter motgång på alla möjliga områden. Det är inte orättvist eller ologiskt utifrån hur livet och universum fungerar. Skickar man ut negativ energi, som en radiosändare, kommer man också nå ut till och attrahera den energi som verkar på samma frekvens. Skickar man ut negativitet förutsätter livet att du vill ha negativitet tillbaka. Lägger man så mycket energi och fokus på negativitet, är det signalen man skickar ut och det man kommer att skapa.

På samma sätt är det ingen slump att fysiskt vackra människor oftast är både friskare, lyckligare, och har mer tur och framgång på andra områden också. Antingen befinner man sig i en positiv spiral, på väg åt rätt håll, eller i en negativ spiral, på väg åt fel håll. Enda tillfällena när man inte befinner sig i någon form av spiral är i princip när man antingen nått botten, uppnått inre balans eller befinner sig precis mitt emellan. Men att befinna sig mitt emellan är ett ostabilt tillstånd, och det räcker ofta med en liten knuff åt ena eller andra hållet för att man ska hamna i någon av spiralerna.

Med balans kommer fysisk hälsa, kondition, styrka, skönhet, tur, och ett friskt, långt och lyckligt liv. Det som varit är historia, och framtiden är ännu inte skapad. Man har alltid ett val, och det är aldrig för sent att välja om man tycker att det man valt fram tills nu inte fungerat.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s